Mexikos president tackar Israel

Mexikos president Enrique Peña Nieto ringde och tackade Israels premiärminister Benjamin Netanyahu på tisdagen för den hjälp som Israel gett Mexiko efter den förödande jordbävningen förra månaden.

Enligt ett uttalande från premiärministerns kansli uttryckte Nieto uppskattning för hur snabbt Israel lyckades mobilisera och skicka räddningslaget som bistod i arbetet att hantera efterverkningarna av den jordbävning som dödade fler än 300 personer.

Jordbävningen inträffade den 19 september och det israeliska delegationen var den första utländska gruppen på plats och anlände till Mexiko bara två dagar senare.

Israelerna skickades till Mexiko bara några dagar efter att Netanyahu träffat Nieto i Mexico City under sin historiska resa till Latinamerika.

När delegationen återvände till Israel den 28 september sa Netanyahu i ett känslofyllt tal att de återvändande är “Israels långa arm, den långa humanitära arm, som sträcker sig tusentals kilometer över jorden, och som visar staten Israels sanna ansikte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*