Miljösamarbete mellan städer på Västbanken

Miljösamarbete på Västbanken Foto: COGAT

I en kulle som blickar ut över den judeiska öknen öster om Jerusalem håller man på att anlägga en avfallsdeponi för områdena kring Betlehem och Hebron, något som visat sig vara absolut nödvändigt på grund av otillåten dumpning av avfall som leder till allvarliga miljörisker.

 

Projektet finansieras av Världsbanken och kommer att skötas av palestinska entreprenörer. Europeiska kommissionen bidrar med utrustning till ett värde av 7 miljoner dollar och USAID har donerat ytterligare 3 miljoner dollar för byggandet av en väg till anläggningen.

När byggnationen, som redan påbörjats, är klar kommer den att kunna ta hand om 700 ton avfall och den förväntas kunna hjälpa befolkningen i Betlehem under ungefär 50 år.

 

Varför är den viktig?

I dagsläget dumpas sopor och avfall utan övervakning vid vad man kallar ”piratanläggningar” vilket har lett till ett antal miljöproblem. Man hoppas totalt kunna stänga 17 oövervakade anläggningar och har redan lyckats stänga 13 av dem. De sista fyra kommer stängas så snart anläggningen vid El Minaya är färdig.

Läs hela historien här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*