”Mördade, för att de var judar” – rekommenderad artikel

Tarek Fatah, grundare av Muslim Canadian Congress, författare och kolumnist, skriver i The Toronto Sun om gårdagens terrordåd i synagogan i Jerusalem.

”Mördade, för att de var judar” skriver Tarek Fatah som menar att reaktionerna i sociala medier varit både chockande och grymma. Han skriver också om den förtvivlan han känner över situationen:

”Endast en timme tidigare hade jag läst nyheten om att mina trosfränder dödat fyra kristna i ett hämndattentat i Kenya. Vad har det blivt av oss, frågade jag mig själv? Ironin är att de mördade judarna kommer från en sekt som inte utgör något hot mot varken muslimer eller palestinier. De är emot själva idén att judar skall be på Tempelberget. De ultra-orthodoxa judarna är undantagna från militärtjänst så att de kan spendera sina dagar med att studera Toran. Det var inte så att dessa fyra rabbiner hade IDF-uniformer och kom från en av de israeliska bosättningar på Västbanken…Nej, detta var helt enkelt endast religiösa män som inte dödades för vad de gjorde utan för vad de var – judar.

Artikeln rekommenderas –

Läs hela artikeln i Toronto Sun här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*