National Geographic: Tel Aviv en av världens tio bästa kuststäder

I en artikel på National Geographics hemsida rankas Tel Aviv som en av världens tio bästa kuststäder tillsammans med San Diego, Tallinn, St John’s, Marseille, Perth, Brisbane, Durban, Vladivostok och Portland.

Tel Aviv kan ståta med nära 15 kilometer strandlinje bestående av 13 stränder som erbjuder loungestolar, resturanger, barer, utomhusgym, lekplatser och en strandpromenad full av aktivitet.

Tel aviv4 Dana Friedlander

Ett besök till marknaden är alltid kul. Foto: Dana Friedlander Israel Ministry of Tourism

 

”Staden som aldrig sover”

Dygnet runt kan man finna vad man söker efter längs stranden. På dagen kantas promenadstråket av kaféer, glassbussar och resturanger för att under kvällen öppna upp pubar, discon och jazzklubbar. Det händer alltid något längst standen och varför inte prova på det ikoniska strandspelet matkot!

Tel aviv2 Dana Friedlander

Det finns fullt av pubar, barer och restauranger på strandpromenaden eller endast ett stenkast därifrån. I Tel Aviv träffas man oftast ”på stan” och det är alltid fullt med folk i rörelse Foto: Dana Friedlandet Israel Ministry of Tourism

Fyra stränder är även tillgängliga för rörelseförhindrade – Tzuk, norra Tzuk, Metzizm och Hilton (alla i den norra delen av staden). Badvakter och turistpolis är tillgänga under den officiella badsäsongen från maj till oktober och stränderna är välutrustade med omklädningsrum, duschar och toaletter.

Tel aviv3 Dana Friedlander

Tel Aviv med utsikt mot Jaffa längst bort vid horisonten. Foto: Dan Friedlander Israel Ministry of Tourism

Läs mer: National Geographic Top Ten Oceanfront Cities

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*