Neil Young och Crazy Horse leder veteranerna till Israel

Jerusalem Post, 15/1

Medan man ivrigt väntat på att få veta vilket datum Justin Timberlake kommer att uppträda i Tel Aviv har det dykt upp andra artister som stulit en del av showen.

Neil Young och hans band Crazy Horse kommer at fylla Hayarkonparken i Tel Aviv den 17 juli med en show som han kallar för ”The Past, the Present and The Future”.

Tillsammans med Bob Dylan, Paul Simon och Eric Clapton är Neil Young den ende R&R-artisten som startade på 60-talet som fortfarande håller artistiskt, som har utstrålning och är kommersiellt lönsamma utan att soundet låter antikt.

Även om man kommer att spela ”Heart of Gold” eller ”The Needle and the Damage Done”, kommer showen troligtvis att fokusera på jams och psykedeliska utsvävningar à la Crazy Horse eller låtar som ”Down by the River” och ”My My Hey Hey (Out of the Blue)”. Det här är andra gången Young uppträder i Israel. Senast var 1993 när han uppträdde på Ceasarea amfiteater med Pearl Jam.

Förutom Neil Young, och sommarfestivalen som kommer att äga rum 17 – 18 juni med Soundgarden och Pixies, så har ytterligare tre old-time rockband meddelat att de kommer för att uppträda i Israel; The Crimson ProjeKct i Tel Avivs Operahus den 5 mars och den 6 och 7 mars kommer The Stars from the Commitments att uppträda på Zappa Club i Tel Aviv.
Den 25 mars kommer den brittiska klassiska rockaren Foreigner med sin ledgitarrist och låtskrivare Mick Jones att uppträda både i Tel Avivs Operahus och i Romema Arena i Haifa.

Det går också rykten om att The Rolling Stones, Miley Curys och Lady Gaga kommer att uppträda i Israel så 2014 verkar bli ett mycket aktivt musikår för de musikälskande israelerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*