Netafim, ledande leverantör av dropp- och mikrobevattningsteknik, har utsetts till Stockholm Industry Water Award pristagare 2013

Netafim är världsledande inom dropp-och mikro-bevattninglösningar, det vill säga teknik som sparar vatten. Företaget grundades i Israel 1965 och tillhandahåller idag utrustning och tjänster i över 110 länder. Netafim gör det möjligt för jordbrukare att producera mer med mindre vatten.

”Globalt sett används sjuttio procent av vårt sötvatten för bevattning och med snabbt växande efterfrågan på jordbruksprodukter finns det ett trängande behov att förbättra vattnets produktivitet. Netafim har påvisat anmärkningsvärda framsteg och hjälpt jordbrukare i hela världen att ”växa mer med mindre”. Netafim bidrar direkt och konkret till en mer vatten- och matsäker värld,” säger juryn för Stockholm Industry Water Award i sin motivering.

Netafim mottager priset vid en ceremoni den 3 september under World Water Week i Stockholm.

Video: Netafim får Stockholm Industry Water Award 2013

Netafim har utformat en särskild lösning för småjordbrukare i utvecklingsländer. Drip System ™, ett droppbevattningssystem, eliminerar behovet av arbetsintensiv hinkbevattning, samtidigt som vatten sparas. I Niger har exempelvis tillämpningen av droppbevattningssystemet hjälpt jordbrukare att mer än tredubbla sin produktion av utvalda frukter och grönsaker. I Indien har Netafim genom bevattningssystem och utbildningar inom hållbar livsmedelsproduktion hjälpt över 40.000 småbönder att minska avfallet på sina gårdar, samt att öka sina inkomster med tjugo procent under tre år. Netafim håller också regelbundet seminarier på platser runt om i världen för att utbilda jordbrukare inom vattenbesparande tekniker.

Om Stockholm Industry Water Award:
Stockholm Industry Water Award uppmärksammar näringslivets bidrag till en hållbar vattenförvaltning. Fokus ligger på förbättrad prestanda i produktionsprocesser, nya produkter samt innovativa metoder inom vatten- och avloppsteknik som tillsammans bidrar till att förbättra världens vattensituation. Priset instiftades år 2000 av Stockholm International Water Institute i samarbete med Kungliga Svenska Ingenjörsvetenskapsakademien och World Business Council for Sustainable Development.

One Response to "Netafim, ledande leverantör av dropp- och mikrobevattningsteknik, har utsetts till Stockholm Industry Water Award pristagare 2013"

  1. Pingback: Israels Ambassad » Blog Archive » Washington Post: Israel knows water technology, and it wants to cash in

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*