Netanyahu och Liberman träffar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon

Premiärminister Netanyahu: Det finns ingen rättvisa i det faktum att standarden som tillämpas när det gäller Israel skiljer sig jämfört med den som tillämpas på andra länder. Israel riktade inte sina attacker mot civila och FN:s agerande gentemot Israel är oproportionerlig.

Premiärminister Benjamin Netanyahu och utrikesminister Avigdor Liberman träffade FN:s generalsekreterare under tisdagseftermiddagen (30 september 2014) i New York. Premiärministern sa att Iran fortsätter sitt arbete att utveckla förmågan att beväpna sig med kärnvapen.

Premiärminister Netanyahu sa också att Gazaborna tagits som gisslan av Hamas och jämförde Hamas med ISIS. Han tillade att Hamas begår ett dubbelt krigsbrott genom att använda Gazas civila som mänskliga sköldar och samtidigt medvetet riktar sin eld mot Israels civilbefolkning. De civila förlusterna i Israel är små på grund av att man lyckats utveckla Iron Dome-systemet.

Netanyahu framförde kritik mot FN:s råd för mänskliga rättigheter som inte fokuserar sin utredning på Hamas, som använde FN:s egna anläggningar för att lagra och avfyra sina raketer mot Israel. Han tillade att rådet är partisk mot Israel och försvarar Hamas.

Premiärministern deklarerade att det inte finns någon rättvisa i det faktum att standarden som tillämpas när det kommer till Israel skiljer sig jämfört med den som tillämpas på andra länder och poängterade att 200 000 civila har mördats i Syrien. Ha sa även att FN:s agerande gentemot Israel är oproportionerligt och att Israel inte riktar sina attacker mot civila. Utöver detta påpekade Netanyahu samarbetet med FN för att tillgodose transporter av humanitär hjälp till Gazas invånare.

Den israeliska hållningen om en demilitariserad palestinsk stat som erkänner Israel och säkerhetsåtgärder som tillåter Israel att försvara sig mot hot har inte ändrats.

One Response to "Netanyahu och Liberman träffar FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon"

  1. Jan Ekblom  oktober 1, 2014 at 17:31

    Jaa, har aldrig kunnat förstå att FN o andra länder inte kan se sanningen om Hamas i vitögat ! Och att Israel alltid görs till syndabock ! O det har jag tyckt i många sammanhang ! Shalom ! Jan !

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*