Netanyahu på diplomatisk turné i Europa

Premiärminister Benjamin Netanyahu lämnar idag Israel för en runda diplomatiska möten i Berlin, Paris och London. Han kommer bland annat träffa Tysklands förbundskansler Angela Merkel idag, Frankrikes president Emmanuel Macron på tisdag och Storbritanniens premiärminister Theresa May på onsdag.

I London träffar premiärministern också Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson och flera parlamentsledamöter.

PM Netanyahu kommer att prata med ledarna om att hindra Irans kärnvapenambitioner, iransk aggression och den senaste tidens utveckling i regionen. De kommer också att diskutera framsteg inom olika områden.

Under sitt besök i Paris kommer premiärminister Netanyahu och president Macron att delta i ett event till ära för Israels 70-årsdag  och öppnandet av israeliska-franska ”combined seasons”, i vilket cirka 300 evenemang kommer att hållas i de två länderna inom områden som vetenskap och innovation, konst, musik, matlagning, akademi, ekonomi och teater. Premiärminister Netanyahu kommer också att delta i ett ekonomiskt event – på inbjudan av franska ekonomi- och finansministern Bruno Le Maire – med franska företagsledare samt träffa fransk-judiska församlingar.

Foto: GPO/Kobi Gideon

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*