Netanyahu till kabinettet: ”Vi förbereder för en massimmigration från Europa”

Israels premiärminister Netanyahu var tydlig under söndagens kabinettsmöte då han sa att ”vi sänder våra kondoleanser till det danska folket och den judiska församlingen i Danmark. Vi förbereder för att ta hand om en massimmigration från Europa. Jag skulle vilja säga till alla europeiska judar och judar var de än befinner sig: ”Israel är varje judes hem”.

“Extrem islamistisk terror har återigen slagit till i Europa, denna gång i Danmark. Vi sänder våra kondoleanser till det danska folket och till den judiska församlingen i Danmark. Judar har ännu en gång mördats på europeisk mark enbart för att de är judar och denna våg av terrorattacker – inklusive dödliga antisemitiska attacker – förväntas fortsätta.

Naturligtvis förtjänar judar att leva säkert i alla länder men till våra bröder och systrar säger vi – Israel är ert hem. Vi förbereder för att ta hand om en massimmigration från Europa. Jag skulle vilja säga till alla europeiska judar och judar var de än befinner sig: ”Israel är varje judes hem”.

Idag lägger vi fram en plan på 180 miljoner NIS för att uppmuntra emottagandet av immigranter från Frankrike, Belgien och Ukraina. Vi kommer att lägga fram ytterligare planer senare. Till Europas judar, och till världens judar, säger vi att Israel väntar på er med öppna armar.

One Response to "Netanyahu till kabinettet: ”Vi förbereder för en massimmigration från Europa”"

  1. Ragnar Jonsson  februari 18, 2015 at 21:32

    Jeg og min kone er glade for at jödene finner et nasjonalhjem i Israel!
    Vi deltar i en gruppe av ”Israels Vänner” i Årjäng.
    MVH. Ragnar Jonsson

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*