Norge kräver pengarna tillbaka efter upptäckt att de används för att glorifiera terror

Då informationen att norskt bistånd gått till ett center uppkallat efter en palestinsk terrorist gick Norges utrikesminister Børge Brende ut och meddelade att man kräver pengarna tillbaka. Ett mycket bra och riktigt agerande från norsk sida.

Som vi tidigare skrivit om på bloggen och som framför allt Palestinian Media Watch tar är det vanligt förekommande att offentliga byggnader och idrottsturneringar uppkallas efter terrorister. Resultatet blir naturligtvis att man glorifierar terrorister och deras dåd. Kombinerat med att dömda terrorister och deras familjer mottar lön och ersättningar så uppviglar man till terrorism. Detta är väl känt men mycket lite görs av de som ger bistånd till Palestina.

Israel välkomnar att Norge nu tydligt markerar mot detta och uppmanar andra att undersöka vad deras biståndspengar egentligen går till.

Tidningen Dagen skriver att bistånd till Palestina varit en känslig fråga även i Sverige och att en riksdagsmajoritet röstat igenom krav på att biståndet till Palestina ska ses över.

Bilden kommer från ett tidigare uttalande av Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*