Norges utrikesminister i Israel

På söndag möter hon premiärminister Benyamin Netanyahu, utrikesminister Israel Katz och ministern för regionala frågor, Tzachi Hanegbi. 

– Det är intressant att följa den israeliska valkampanjen. Jag ser fram emot att fortsätta samarbetet med Israel även efter valet, säger utrikesministeren.

Under mötet med utrikesminister Katz diskuterade de möjligheter till samarbete mellan de två länderna, bland annat inom forskning, teknik, olja och gas samt kampen mot terrorism.

Minister Katz betonade behovet av att öka trycket på Hizbollah och behovet av att även förklara Hizbollahs politiska gren som en terrororganisation som borde vara förbjuden.

Han bad också norska ministeren om hjälp med att bekämpa den stigande antisemitismen i Europa, samtidigt som hon noterade regeringens ansträngningar i detta avseende.

Dessutom presenterade ministern Katz den norska utrikesministern med sitt initiativ, som han lagt fram tillsammans med premiärminister Netanyahu, vilken skulle ansluta Medelhavet och Persiska viken genom Israel som en landbro.

Mötet följer Storbritanniens senaste tillkännagivande om att det skulle förbjuda den terroristiska organisationen Hizbollahs politiska gren.

2013 satte Europeiska unionen Hizbollahs ”militära vinge” på den svarta listan som en terroristorganisation, men inte gruppens politiska arm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*