Norska muslimer slår en ”fredens ring” runt synagogan i Oslo i helgen

I Oslo ser man allvarligt på den senaste tidens terrordåd och staden har nu beslutat att stänga gatan framför den judiska församlingen i staden.

Ervin Kohn från Det Mosaiske Trossamfund berättar att man på lördag planerar att hålla sin Gudstjänst ute på gatan då man väntar hundratals besökare. Många icke-judar väntas komma och genom ett initiativ på Facebook verkar det som om muslimer planerar att slå en ”fredens ring” runt synagogan för att uttrycka sitt stöd samt för att visa sin ilska över terrordåden i Köpenhamn.

Atif Jami, en av initiativtagarna, har i en intervju med AFP sagt att man vill visa att muslimer inte stödjer terrorism och att man förkastar det som hände i Köpenhamn.

Hittills har över 1700 personer anmält sig på Facebook och siffran ökar. På sidan som kan ses här skriver initiativtagarna att:

”Islam er å beskytte våre brødre og søstre, uavhengig av hvilken religion de tilhører. Islam er å heve seg over hatet og aldri synke på samme nivå som haterne. Islam er å forsvare hverandre.

Muslimer vil vise at vi tar sterk avstand fra all type jødehat, og at vi er der for å støtte dem. Vi skal derfor lage en menneskelig ring rundt synagogen lørdag 21 Februar.

Oppfordrer alle til å komme!

For husk;
Sammen skaper vi en forskjell! Du og jeg.”

Läs mer:

The Local

Haaretz

Bild från Det Mosaiske Trossamfund

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*