Nya raketer mot Israel – oppositionsledaren Herzog från Arbetarepartiet kräver vedergällning

Minst två raketer avfyrades från Gaza mot södra Israel under onsdagskvällen. Inga rapporter om döda eller skadade har rapporterats. Det israeliska flygvapnet svarade med att slå till mot terrorinfrastruktur på Gazaremsan.

Minst två raketer avfyrades från Gaza igår kväll – onsdagen den 3 juni. Raketlarm hördes strax innan klockan 11 på kvällen i regionerna Sdot Negev och Hof Ashkelon som lägger nära gränsen till norra Gaza. Larm hördes även i Netivot och Ashkelon. Inga rapporter om döda eller skadade har rapporterats.

Det israeliska flygvapnet svarade med att slå ut terrorinfrastruktur på tre platser i Gaza. Flygvapnet bekräftade att det rör sig om tre direktträffar. Enligt Jerusalem Post rapporterade Hamas-media att en av attackerna slog ut ett av Hamas träningsläger.

Försvarminister Moshe Ya’alon påpekade återigen att Israel inte kommer att tillåta att den sporadiska raketelden från Gaza fortsätter. Han poängterade att även om raketerna avfyras av utbrytargrupper inom den globala jihadrörelsen så är Hamas ansvarigt för vad som händer i Gaza.

Oppositionsledaren Isaac Herzog från Arbetarepartiet gick ut hårt och kräver israelisk vedergällning:

”Avfyrningsplatserna och Israels fiender måste attackeras med beslutsamhet”.

IDF:s talesperson Peter Lerner sa att IDF kommer att agera mot dem som önskar terrorisera Israel och man kommer att skydda de israeler som nu befinner sig i skottlinjen för raketelden från Gaza.

Förra veckan sköts en Grad-raket från Gaza som påträffades nära Gan Yavne. Det var den tredje raketen från Gaza mot Israel under 2015 och den första långdistansraketen sedan Operation Protective Edge förra sommaren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*