Nya utgrävningar vid Masadaklippan har påbörjats

Arkeologer och studenter vid Tel Aviv-universitetet har påbörjat en utgrävning som ska pågå under en månad. Utgrävningen av rebellbostäderna sker vid Herodes trädgårdar på Masadaklippan som ingår i Unescos världsarvlista.

Masada var den första israeliska platsen som kvalificerade sig för UNESCOs världsarvslista 2001.

Vinterutgrävningarna som kommer att pågå mellan den 5 februari till den 3 mars 2017 är den första i sitt slag sedan utgrävningarna vid Masadaklippan 2006.

”Även om Masada har varit föremål för flertalet utgrävningar återstår en hel del att utredas” skriver Guy Stiebel, doktor i arkeologi vid Tel Aviv -universitetet och masadaexpert.

”Expeditionen 2017 kommer att integrera ett brett spektrum av arkeologiska vetenskaper och utgrävningsmetoder. Bland annat kommer vi att genomföra utgrävningar av rebellernas bostäder och kung Herodes trädgård som ännu inte varit föremål för utgrävningar. Vår avsikt är att ytterligare utforska en mystisk underjordisk struktur som upptäcktes i samband med de tidigaste flygbilderna över området (1924). Dessa har hittills varit outforskade”, säger han.

Utgrävningarna vid Masada sker under överinseende av Tel Aviv-universitetet. Det arkeologiska teamet lägger kontinuerligt in uppdateringar och fotografier på universitetets Facebook-sida.

Läs mer här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*