Ökat resande till Israel

Tel Aviv och Jerusalem allt attraktivare för svenska turister enligt ny statistik.

Resorna från Sverige till Israel har ökat med 24% jämfört med samma tidsperiod förra året. Även den totala siffran för Norden visar på en ökning med 22%. Det är naturligtvis glädjande att resandet från Sverige till Israel ökar mer än genomsnittet.

Göran Nilervall, marknadschef på den israeliska turistbyrån i Norden, säger att man har en väldigt positiv dialog med researrangörer som tror på Tel Aviv och Jerusalem som nya populära weekend-destinationer. Under det senaste året har vi även sett en hel del reportage om Israel och inte minst israelisk mat och nöjesutbudet i Tel Aviv i mode- och livsstilsmagasin. Även en del kända bloggare har besökt landet och endast haft positiva erfarenheter.

Enligt Göran Nilervall har Tel Aviv och Jerusalem alla de attribut som resenären efterfrågar idag. Förutom att vi uppleva en ny kultur är maten av erkänt hög kvalitet, nöjesutbudet är stort och hotell mitt i staden är inget problem. Att man kan kombinera allt detta med säkra soltimmar och härligt bad minskar inte attraktiviteten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*