Palestinsk TV till barn: Israel kommer upphöra att existera

Ockupationen (Israel) måste få veta att all mark tillhör oss och kommer att tillhöra oss.

I två sändningar som nyligen sändes på den officiella palestinska nyhetskanalen PA TV betonade den Palestinska myndigheten att Israels existens endast är tillfällig och snart kommer att upphöra. Programledaren för barnprogrammet Children’s Talk betonade att Israel ”är vårt” och ”kommer att återlämnas till oss”.

Programledaren förklarade att israeliska städer som Haifa, Jaffa, Akko och Nasaret ligger på ”48:a land” vilket är en palestinsk referens till Israel. Programledaren påpekade även för den unge pojken att ”denna information bör vi alltid bära inom oss”.

Programledaren: ”Min vän, vet du vad det som är känt som ”48:a land” är?

Pojken: ”Ja, den israeliska ockupationen av land 1948”.

Programledaren: ”Detta är den mark som är under ockupationens (Israel) kontroll för tillfället. Vet du vilka städer som ligger på denna mark?”

Pojken: ”I diasporan?”

Programledaren: ”Nej, på land från -48: Haifa…”

Pojken: ”Haifa, Jaffa, Akko.”

Programledaren: ”Korrekt, samt Nasaret och många andra städer. Vi kommer att tala mer om dessa i kommande program med Allahs vilja…Ockupationen måste få veta att landet tillhör oss och att det kommer att bli vårt igen, eller hur?”

Pojken: ”Ja, självklart.”

Uttalanden att Israel kommer upphöra att existera och att allt det som är Israel kommer att bli ”Palestina” är vanligt förekommande och något som den Palestinska myndigheten ofta sprider genom kommunikationskanaler som kontrolleras av den Palestinska myndigheten och Fatah.

Läs mer på Palestinian Media Watch

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*