Palestinska myndigheten spenderar 50 miljoner dollar på privatjet

Samtidigt som USA fryser bidrag till palestinier har palestinska myndigheten köpt ett privatplan för 50 miljoner dollar till Abbas, uppger Time of Israel.

Även när den palestinska myndigheten står inför stora bidragssnedskärningar från USA har myndigheten nu köpt en lyxig privatjet för 50 miljoner dollar som ska används av president Mahmoud Abbas, meddelar Times of Israel via Hadashot.

Rapportören, som inte angav källa, sade att planet skulle levereras till Amman inom några veckor, och vara stationerad där för användning av Abbas. Finansiering för flygplanet sägs komma från myndighetens budgets (20 miljoner dollar) samt den palestinska nationalfonden (30 miljoner dollar).

Veckor tidigare, när Trump tillkännagav att han skulle halvera biståndet till Palestina, sa palestinske chefsförhandlaren Saeb Erekat att nedskärningarna skulle leda till att palestinska barn skulle komma att svälta.

Det återstår således att se om pengar använts för att införskaffa ett privatplan till presidenten eller förnödenheter till en lidande befolkning.

Foto: CC-BY-SA Wost01/ Wikimedia Commons

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*