Palestinskt universitet som finansieras av FN och EU hyllar terrorattackerna

Det palestinska universitetet Al-Quds hyllar terroristen Ibrahim Al-Akri, som i förra veckan dödade två israeler och skadade 13, genom att organisera en idrottsturnering till terroristens ära. En representant för universitetet säger att turneringen var ”en nationell händelse som hölls för att ära och visa uppskattning för den heroiska martyren Ibrahim Al-Akaris själ”.

Fyra dagar efter det att den palestinske terroristen Ibrahim Al-Akari dödade två och skadade 13 israeler i Jerusalem hyllade det FN- och EU-finansierade universitetet Al-Quds honom genom att namnge en turnering till hans ära.

Doktor Ahmad Al-Khawaja, ansvarig för idrottsfakulteten vid universitetet, och som organiserade turneringen, sa att:

”Turneringen Martyren Ibrahim Al-Akri…var en nationell händelse som hölls för att ära och visa uppskattning för den heroiska martyren Ibrahim Al-Akris själ”.

I juli 2013 meddelade FN att EU och UNDP (FN:s utvecklingsprogram) donerar över 20 miljoner kronor till Al-Qudsuniversitetet. Målet med donationen var att ”bidra till att utveckla och skydda palestinsk kultur i Gamla staden i Jerusalem. [UNDP:s hemsida 2013-07-02 samt Al-Qudsuniversitetets hemsida 2014-11-12]

Burj Luq Luq Social Centre Society, som också hjälpte till att organisera turneringen finansieras, enligt deras årliga rapport från 2013, bland annat av UNICEF, UNDP, EU, det franska konsulatet samt det brittiska konsulatet. På centrets hemsida kan man läsa att man ”strävar efter att ha en positiv inverkan på den ekonomiska, kulturella och sociala nivån i det lokala samhället”. [Burj Luq Luq Social Centre Society:s hemsida 2014-11-13]

 

Vill du veta mer?

Se Palestinian Media Watch

One Response to "Palestinskt universitet som finansieras av FN och EU hyllar terrorattackerna"

  1. Jan Rödin  november 14, 2014 at 14:30

    Detta att hedra en mördare måste vara besvärande för FN samt EU, självfallet ska man i det här läget förvänta sig en reaktion från bidragsgivarna, eller??
    Jan Rödin

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*