Partierna i det israeliska valet

Partierna i morgondagens val i Israel är Likud, Zionist Union, The Joint Arab List, The Jewish Home, Yesh Atid, Kulanu, Shas, Yisrael Beitenu, United Torah Judaism, Meretz samt Yahad.

Beskrivningen av partierna är tagna från deras egna hemsidor, Knessets officiella hemsida, deras plattformar i social media. Genom att klicka på partinamnet kan ni läsa mer om alla partierna.

Likud

Likud:

Nuvarande premiärminister Netanyahu representerar Likud.

Ett parti som betonar den nationella säkerheten. Premiärminister Netanyahu ser Iran som det största strategiska hotet mot Israel – ett hot som han är fast besluten att stoppa…

 

 

 

Zionist union

Zionist Union:

Representeras av Tzipi Livni och Isaac Herzog.

Det stundande valet är kritiskt för Israel. Efter åratal av församrad säkerhet, ekonomi, välfärd och våra relationer med omvärlden finns det äntligen hopp om en förändring.

 

 

 

joint arab listThe Joint Arab List:

Partiet leds av Ayman Odeh.

Joint Arab List är vårt svar till rasism. Partiet är ett uttryck för ansvarsfull politik, folkligt stöd och ett partnerskap mellan fyra politiska partier: Hadash, United Arab List, Balad och Taal.

 

 

 

Jewish home

 

 

The Jewish Home:

Leds av Naftali Bennett.

Vad förenar Livni, Herzog, Lapid, Galon, Netanyahu, Lieberman, Yishai, Deri och Kahlon? Alla stödjer eller har stött att israelisk mark överförs till araberna. Jewish Home kommer aldrig tillåta överföringen av ens en tum av Israels mark till araberna.

 

 

atid

 

Yesh Atid:

Partiledare Yair Lapid.

Det är en kamp för vårt land. Se vad vi har lyckats uppnå under ett år och fyra månader. Föreställ er vad vi kan göra på fyra år!

 

 

Kulanu

 

Kulanu:

Leds av Moshe Kahlon.

Partiet Kulanu skapades för att förnya löftet om en bättre liv för alla Israels medborgare och skapandet av ett Israel som alla israeler ska vara stolta över och vilja bo i.

 

 

Shas

 

Shas:

Partiledare Aryeh Deri.

Det sefardisk-ortodoxa partiet önskar återupprätta den sefardiska befolkningens ställning i Israel. Shas kommer att rätta till den ekonomiska och social diskrimineringen som sefardierna fått utstå.

 

 

Yisraeli beitenu

Yisrael Beitenu:

Leds av nuvarande utrikesminister Avigdor Lieberman.

Yisrael Beitenu har sedan den dag partiet grundades varit ett något annorlunda parti; nonkonformistiska, modiga, agendasättande och banbrytande. Partiet har introducerat nya och revolutionerande sociala, diplomatiska och politiska idéer.

 

 

united torah judaism

 

United Torah Judaism:

Leds av Yaakov Litzman.

United Torah Judaism kommer att försvara Israels judiska natur och bibehålla status quo vad gäller sambandet mellan religionen och staten.

 

 

meretz

 

Meretz:

Leds av Zahava Gal-On.

Meretz är Israels Vänsterparti. Det bygger på klassiska idéer om jämställdhet, mänskliga rättigheter, demokrati, fred, jämlikhet och omfördelning av resurser.

 

 

yahad

 

Yahad:

Partiledare Eli Yishai.

Yahad grundades för att uppfylla en önskan många har om att stärka sionismen och Staten Israels judiska karaktär. En djuk kärlek för landet är den grund som för samman traditionella, religiösa och ultra-ortodoxa judar.

 

 

 

 

 

One Response to "Partierna i det israeliska valet"

  1. Roger  mars 16, 2015 at 18:50

    May best man/woman win

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*