Peres ger pris till BrainGate för deras forskning inom neuroteknologi

President Peres tillsammans med Dr. John Donahue, BrainGates forskningschef vid Brown University Copyright: GPO/Mark Neiman

President Peres tillsammans med Dr. John Donahue, BrainGates forskningschef vid Brown University
Copyright: GPO/Mark Neiman

I samband med den internationella konferensen Braintech Israel 2013 fick BrainGate Research ett pris på 1 miljon dollar för deras forskning inom neuroteknologi.

BrainGates forskning ger nytt hopp åt rörelsehindrade personer genom utvecklandet av robot- och protetiska armar som kontrolleras genom neurala sensorer. Utvecklingen ligger i framkant av den hjärnforskning som kan hjälpa rörelsehindrade personer att gå och använda sina armar igen.

Priset som förkortas B.R.A.I.N står för The Breakthrough Research and Innovation in Neurotechnology. I år var det 10 finalister från bland annat MIT, Brown, UCLA, UCSF och israeliska forskare som gjorde upp om segern. Totalt fanns det 70 projekt från 11 olika länder som var med i urvalet.

Vid utdelningen av priset sa President Peter att ”det är privilegium att få presentera det här priset. Det är ett resultat av hårt arbete. Personligen är jag hoppfull eftersom vi för några år sedan lyckades göra Israel världsledande inom nanoteknologi och nu måste vi göra detsamma inom neuroteknologi och hjärnforskning. Israel kan bli ett världsledande start-up land vad gäller just hjärnforskning.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*