PM Netanyahu invigningstalar på CyberTech 2014 och nytt cybercenter öppnar i Be’er Sheva

PM Netanyahu, BGU President Rivka Carmi, Beer Sheba Mayor Danilovich and IBM’s Steven announce IBM’s Center of Excellence in Beer Sheba. Photo: Dani Machlis/BGU

 

För två år sedan upprättades Israel National Cyber Bureau (INCB) och nu är det dags för en nationell cyberpark i Be’er Sheva eller Cyber Spark som den skall kallas. Uttalandet kom i går från premiärminister Benjamin Netanyahu, Be’er Shevas borgmästare Rubik Danilovich och Ben-Gurionuniversitets president Rivka Carmi.

Det var i går morse (den 27 januari) som beskedet kom i samband med öppnandet av 2014 års CyberTech, den första internationella cyberkonferensen i Israel, som lockar hundratals internationella företag. Anläggningen kommer att bli unik och innehålla ledande cyberföretag, akademisk forskning, säkerhetsbolag och myndigheter – allt för att skapa ett komplett ekosystem.

Bland de cyberföretag som kommer att flytta in är flera redan klara och aktiva partners: EMC, Deutsche Telekom, IBM och JVP.

IBMs Senior Vice President Steven A. Mills sa att IBM tillsammans med Ben-Gurionuniversitetet kommer att bygga, i Be’er Sheva, ett center för säkerhet och försvar inom infrastruktur, tillgångar och information.

Premiärminister Netanyahu talade om förra veckans möten i Davos och hur Internet kan användas för att ytterligare låta människor komma närmare varandra men även vilka faror som är förknippade med ett alltmer digitalt samhälle. Se hans tal här.

pm1

INCBs chef Eviatar Matania påpekade att cyberförsvar håller på att bli ett av vår tids viktigaste områden. Han sa att vi måste utnyttja de möjligheter som finns inom cyberrevolutionen för att skapa en signifikant ekonomisk tillväxt via globalt samarbete mellan företag, forskare och regeringar.

Netanyahu samtalade senare under dagen med IBMs Steven A. Mills, IBMs Israelchef Rick Kaplan samt israeliska representanter. Premiärministern framhävde att potentialen för cyberforskare i Israel är stor och att cyberindustrin kan påskynda den potential som finns inom den ultra-ortodoxa sektorn och integrera den i high-tech och cyberindustrin. Han vill även undersöka möjligheterna att integrera studenter och forskare från hela världen i det cybercentrum som nu skall utvecklas.

pm2

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*