Premiärminister Netanyahu i samtal med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon om gränsen mellan Israel och Libanon

Det internationella samfundet har ännu inte ens pekat ett finger mot Iran som låg bakom attacken vid Israels norra gräns i förra veckan och som uppmuntrar och exporterar terrorism världen över.

Premiärminister Netanyahu talade på söndagskvällen med FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och tackade honom för kondoleanserna i samband med de två dödade soldaterna Yohai Kalangel och Dor Chaim Nini. Netanyahu uttryckte också sorg över den dödade spanska UNIFIL-soldaten Francisco Javier Toledo och meddelade att han och den spanske premiärministern Mariano Rajoy har enats om att gemensamt undersöka händelsen.

Netanyahu meddelade generalsekreteraren att det internationella samfundet ännu inte ens har pekat ett anklagande finger mot Iran som låg bakom attacken vid Israels norra gräns i förra veckan och som försöker etablera en terrorfront mot Israel vid Golanhöjderna. Premiärministern poängterade att Säkerhetsrådets resolution 1701 inte har implementerats och att UNIFIL-soldaterna inte rapporterar om de vapen som smugglas in i södra Libanon.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*