Premiärminister Netanyahu: Iran-avtalet är ett misstag av historiska mått

 

Premiärminister Netanyahus uttalande angående Iran-avtalet:

 

”Jag skulle vilja säga här och nu: om man är beredd att sluta avtal till vilket pris som helst – då blir det här resultatet.

Utifrån de första rapporterna kan vi redan nu konstatera att detta avtal är ett historiskt misstag.

Långtgående eftergifter har gjorts på alla områden som var tänkta att hindra Iran från att skaffa kärnvapenkapacitet. Dessutom kommer Iran att få hundratals miljarder dollar som kommer att användas till att driva terrorn och till att expandera Irans aggression i hela Mellanöstern och över hela världen.

Vi kan inte förhindra avtalet om förhandlare är beredda att göra eftergifter för de som fortsätter att skandera: ”Död åt USA”.

Vi visste att viljan att sluta avtalet är större än någonsin, därför arbetade vi inte för att förhindra det.
Vi åtog oss uppgiften att hindra Iran från att skaffa kärnvapen och detta åtagande kvarstår.

Jag vill säga till Israels alla ledare: det är dags att lägga all småsint politik åsido och förena sig för framtiden och säkerheten av Staten Israel.”

 

One Response to "Premiärminister Netanyahu: Iran-avtalet är ett misstag av historiska mått"

  1. Håkan Johansson  juli 15, 2015 at 20:55

    Iran är farligare än IS och att förhandla med och ingå ett avtal med den islamiskt fascistiska regimen i Iran är ett nytt lågvattenmärke och kan jämföras med Chamberlains avtal med Adolf Hitler 1938. Obama har en stor majoritet emot sig i USA kongressen, men reglerna för veto gör det sannolikt att förslaget går igenom. Avtalet stärker den vidriga regimen i Teheran. Regimen kan satsa mer pengar på destabiliserande verksamhet som uppbackandet av Al Assad i Syrien, Hizbollah i Libanon och Houtirebellerna i Yemen. Avtalet är en stor risk för världsfreden och jag utgår från att Israel använder alla möjliga kontakter med ledamöterna i USA kongressen och speciellt inom det demokratiska partiet. PMOI Iran/ motståndsrörelsen bör kontaktas, dom inser vidden av detta korkade avtal och deras lobbyröst till USA kongressen är mycket viktig. Ingen i PMOI tror på mullorna. Exiliranier i Sverige är mycket skeptiska och varnar för att stärka denna vidriga regim. Obamas schabbel i Irak har medfört att Iran har flyttat fram positionerna i Irak och bidraget till IS tillväxt. Nu tar Obama ett steg till i samma riktning. Här i Sverige har vi en vettlös invandringspolitik och till detta kommer denna enorma eftergift till ligistregimen i Teheran. Man pratar om att nuvarande president i Iran är liberalare än sin föregångare, att prata i dessa termer om en person som är ansvarig för 1300 avrättningar och många har varit politiska motståndare/frihetskämpar i Iran, andra har avrättats med regler från det vidriga Sharia systemet.

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*