Premiärminister Netanyahu träffar brittiska premiärministern Theresa May

Netanyahu: jag skulle vilja prata med dig om hur vi kan säkerställa att Irans aggression inte får passera obesvarad. Jag försäkrar dig att vi delar din önskan om fred, det har varit vår dröm från dag ett. Vi kommer aldrig att ge upp vår strävan efter fred med alla våra grannar.

I måndags (6 februari, 2017) besökte Netanyahu 10 Downing Street i London där han mötte sin brittiska motpart premiärminister Theresa May.

”Tack för ditt varma välkomnande. Jag skulle säga att det symboliserar det starka bandet mellan Israel och Storbritannien och jag vet att alla i Israel delar mina gratulationer som vi idag sänder till Drottning Elizabeth på denna dag då det är 65 år sedan hon kröntes.

Bakom mitt skrivbord i Jerusalem har jag två bilder – den ena bilden är av Theodor Herzl, grundaren av vår nationella rörelse och vår moderna Moses, den andra är Winston Churchill. Dessa två ledare personifierar vårt engagemang för fred och vår gemensamma civilisation. Kombinerat skapar dessa värden stora möjligheter för oss. Vårt samarbete inom handel och teknologi gör oss framgångsrika. Vårt samarbetet inom säkerhet, inklusive cybersäkerhet, gör våra invånare säkrare och jag hoppas vi kan samtala om hur vi kan stärka detta samarbete ytterligare.

Vi står även inför gemensamma utmaningar, inte minst vad gäller militant islamism, särskilt från Iran. Iran vill utplåna Israel, överta Mellanöstern. Iran hotar Europa och hela Västvärlden. Jag vill gärna samtala om hur vi kan försäkra oss om att Irans aggression inte förblir obesvarad.

Jag vill även försäkra dig om att vi delar din önskan om fred, det har varit vår dröm sedan dag ett. Vi kommer aldrig att ge upp vår strävan efter fred med våra grannar.”

Läs hela uttalandet här  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*