Premiärminister Netanyahus uttalande om förra veckans terrorattacker (3/08/2015)

 

Vi har nyligen bevittnat två vidriga brott. Vår politik gentemot dessa brott är nolltolerans. Jag uppmanar både säkerheten och de brottsbekämpande myndigheterna att tillämpa alla lagliga medel som står till buds för att gripa mördarna och för att ta itu med knivhuggaren så att han får sitt rättmätiga straff.

Vi är mycket bestämda i att kraftfullt bekämpa alla manifestationer av hat, fanatism och terrorism oavsett från vilken sida de kommer. Kampen mot hat förenar oss alla. Det handlar inte om en kamp mot den ena eller den andra sidan. Detta är en fråga om grundläggande medmänsklighet som utgör grunden för våra judiska värderingar.

Jag kommer ihåg när jag som barn på Shabbat brukade besöka min fars lärare, professor Joseph Klausner, en av vår tids främsta historiker. Över hans dörr fanns två etsade ord: ”judendom” och ”mänsklighet”. De sammanfaller och stöder varandra.

Och detta är någonting som skiljer oss från våra grannar. Vi fördömer dessa mördare och vi kommer att fortsätta jaga dem så länge det behövs. Våra grannar namnger gator och torg efter barnamördare. Denna skillnad kan inte suddas bort ur minnet. Detta är viktigt att komma ihåg även när vi yttrar våra fördömanden och enas mot brottslingarna bland vårt eget folk.

 

 

Premiärminister Netanyahu besöker familjen Dawabsha på sjukhuset

 

 

Källa: Israels MFA

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*