President Peres önskar alla kristna en God Jul

President Peres tillsammans med barnkören från den kristna-arabiska skolan i I'billin. Foto: GPO

President Peres besökte i går, den 20 december, ärkebiskop Elias Chacours residens i Haifa. Peres sjöng traditionella julsånger tillsammans den lokala barnkören från den kristna-arabiska skolan i I’billin.

Presidenten framförde sina bästa hälsningar till de kristna i såväl Israel som i världen: ”Det är ett privilegium för mig, som Israels president, att få framföra Israels önskan om en God Jul till alla kristna och även uttrycka förhoppningen att Mellanöstern går mot en period av fred och välstånd. Staten Israel ser som sitt uppdrag att beskydda alla Heliga platser och tillse att religionsfrihet gäller för alla. I det Heliga landet kommer samexistensen mellan judar, kristna och muslimer att fortsätta. Från staden Haifa önskar jag sända ett budskap om fred och samförstånd mellan alla religioner och alla länder”.

”Vi är stolta över de kristna i Israel och vi är även stolta över att de känner sig hemma här – med alla möjligheter att praktisera sin egen religion. Jag önskar dem och alla kristna världen över en riktigt God Jul.”

President Peres välkomnades till festligheterna av en barnkör klädda i traditionella julkläder, kristna ledare i norra Israel och ärkebiskop Chacour som sade att: ”Jag tackar Israels president för att han kommer hit för att tala med det kristna samfundet och dela sina välsignelser med oss innan jul och nyår. De kristna i Israel är få men stolta över att vara israeliska medborgare och kommer fortsätta att arbeta sida vid sida tillsammans med judar och muslimer”.

One Response to "President Peres önskar alla kristna en God Jul"

  1. Martin Bengtsson  december 24, 2012 at 10:25

    Shalom!

    Vi välsignar Israel från Dan till Beer-Scheva.

    Vi tillönskar Jerusalem och Betlehem frid.

    Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*