Pressmeddelande: Den palestinska myndighetens uppmaningar till våld leder till terrorism

Pressmeddelande från Israels ambassad

Den palestinska myndighetens uppmaningar till våld leder till terrorism

Fyra israeler mördades tidigt i morse i samband med en morgongudstjänst i Jerusalem. Terroristattacken som utfördes med yxor, knivar och pistoler är ett direkt resultat av den palestinska myndighetens uppmaningar till våld mot Israel och judar.

I ett tal som visades 19 gånger i palestinsk TV sa Mahmoud Abbas att ”judarna måste hindras med alla tillgängliga medel från att komma in till Tempelbergets område.” Abbas uppmaningar till våld mot judar har den senaste tiden resulterat i minst åtta terroristattacker som dödat tio israeler och skadat minst 30.

Förutom Mahmoud Abbas uppmaningar har även Fatahs facebooksida publicerat ett antal antisemitiska teckningar för att öka spänningarna. Dessutom har den statliga palestinska nyhetskanalen PA TV gång på gång hyllat den senaste tidens terroristattacker, ofta i intervjuer med representanter från den palestinska myndigheten.

Den palestinska myndigheten kallas ofta för den ”moderata kraften” men den senaste månadens uppmaningar till våld genom alla dess befintliga kanaler bevisar motsatsen.

Samtidigt som den israeliska regeringen försöker lugna ned situationen gör den palestinska myndigheten, bland annat genom dess ledare Mahmoud Abbas, allt den kan för att systematiskt uppmana till våldshandlingar för att skapa en religiös konflikt.

Det internationella samfundet måste fördöma dessa terroristattacker och dessa fördömanden borde riktas direkt mot Mahmoud Abbas.

För mer information om de palestinska uppmaningarna till våld besök gärna vår blogg israelidag.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*