Pressmeddelande: Politiskt motiverade bojkotter hos Coop Varberg – ett hinder för fred och utveckling

Frihandel har konsekvent visat sig vara den absolut viktigaste faktorn internationellt för fredligt samarbete och för att lösa konflikter i en globaliserad värld.

Som WTO nyligen fastslagit i ett viktigt utlåtande, står diskriminerande åtgärder mot importvaror grundat på ursprungsland liksom politiska eller andra överväganden i klar strid mot de grundläggande principerna för verklig ’FAIR TRADE’.

Det är inte bara fred och samarbete som hotas av rent propagandistiska uppmaningar till bojkott från politiska särintressen utan i lika hög grad – konsumenten.

Som kund bör man stå upp för den grundläggande rättigheten att kunna köpa varor av både högsta kvalitet och till bästa pris.

Varje affärsinnehavare som bryr sig om sina kunder, sin affärsverksamhet och som vill spela en konstruktiv roll för internationell utveckling borde också motsätta sig dessa uppmaningar till bojkott från politiska aktivister.

Denna typ av negativ särbehandling mot ett enskilt land skapar ett farligt prejudikat för framtiden.

I sina kontakter med lokala affärer, stora detaljhandelskedjor och politiska företrädare bör därför den breda allmänheten motsätta sig politiskt motiverade bojkottförsök och visa sitt stöd för en fri handel – för att på så sätt också ta ställning för fred och samförstånd mellan nationer, för globala jobb och varje konsuments rätt!

Pressmeddelande 2015-06-03

 

 

 

 

One Response to "Pressmeddelande: Politiskt motiverade bojkotter hos Coop Varberg – ett hinder för fred och utveckling"

 1. Jake Viitanen  juni 3, 2015 at 16:53

  Jag personligen och den Pro -Israelisk organisation som jag representerar, vill med det starkaste
  protestera på den ogrundade och politisk bojkott, som Coop fört mot Staten Israel.
  Jag kommer att komma ut med en rekommendation till våra medlemmar att med omedelbar verkan sluta handla hos Coop, tills dess att Coop ändrar sitt beslut och slutar sin bojkott mot israeliska varor.

  Jake Viitanen
  EFPIC, Sweden
  grundare

  Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*