Riksdagsledamot Mikael Oscarsson: ”Se till att svenska skattebetalarnas pengar hamnar rätt”

Riksdagsledamot Mikael Oscarsson skriver i tidningen Dagen att man bör villkora Palestinas bistånd samt att det är ”dags för utrikesminister Margot Wallström att se till att svenska skattebetalarnas pengar hamnar rätt”.

I Palestina är korruptionen utbredd och det finns gott om rapporter som påvisar svagheter i förvaltningen, allt ifrån att pengar betalas ut på fel grunder till att pengar går till helt fel organisationer.

Men, vad värre är, är alla de exempel som når ut från Palestina om den indoktrinering som sker mot barn i skolan. Bland annat sa ordföranden för Jerusalems lärarförbund, Issa Salman, följande den 15 november förra året i palestinska myndighetens officiella tv-kanal: ”I våra skolor lär vi ut det vår religion och samvete dikterar: Att Jerusalem är arabiskt och att Palestina – från norr till syd, från floden i Jordanien till Medelhavet, är Islamiskt Palestinskt Arabiskt, och kommer att förbli sådan trots den förbannade ockupationen.”

Detta var inte bara en engångshändelse där en person uttryckt sin åsikt. I dag förekommer indoktrinerande texter och inslag i barnprogram och läroböcker som förskönar martyrskap och att utrotandet av Israel är ett mål i en religiös kamp folk emellan.

——-

Förutom att barn blir indoktrinerade med antisemitism och hat mot Israel har Fatah en Facebooksida som är fylld med antisemitiska och antiisraeliska inlägg. Där uppmuntras palestinier att köra över judar med sina bilar och man hyllar de senaste knivattackerna mot judar. Sidan är våldsförhärligande och porträtterar judar som nazister, svin eller apor.

Dessutom betalar den palestinska myndigheten också ut löner till fängslade och frisläppta palestinska terrorister. Ju allvarligare terrorhandlingen är, ju dödligare den varit, desto större blir lönen.

Under 2012 betalade den palestinska­ myndigheten 600 miljoner kronor till fängslade terrorister och 624 miljoner kronor till avlidna terroristers familjer (inklusive självmordsbombare). Dessa belopp uppgår tillsammans till mer än 16 procent av det årliga utländska biståndet till den palestinska myndigheten. Enligt en rapport baserad på uttalanden av palestinska tjänstemän, betalade den palestinska myndigheten 1,2 miljarder kronor till fängslade och frisläppta palestinska terrorister under 2014.

Klicka här för att läsa hela artikeln i tidningen Dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*