Samfundets resa till Israel 2-12 november 2017

Program:

Torsdag 2 nov
Avresa från Arlanda kl 10.00. Efter mellanlandning i Köpenhamn anländer vi till Tel Aviv kl 19.05. Därefter far vi söderut till ökenstaden Arad som ligger nära Döda havet. Vi övernattar i Inbar på Arad Hotel

Fredag 3 nov
Från Arad reser vi längs Döda havet genom Negevöknen ner mot Eilat och gränsövergången till Jordanien. Efter att ha passerat gränsen vid Arava far vi till Aqaba. Vårt hotell ligger nära den fina sandstranden vid Tala bay. Vi övernattar på  Marina Plaza hotel.       

Lördag 4 nov
Vi kopplar av på förmiddagen med bad i Röda havets varma vatten eller i hotellets pooler. Efter lunch ger vi oss ut på jeeptur i Wadi Rum som är ett av världens mest fascinerande ökenlandskap med en hisnande natur. Under turen ser vi också på historiskt viktiga platser och får information om beduinernas liv och traditioner. Vi reser så vidare till Petra som vi når sen eftermiddag/kväll. Vi övernattar på Petra Guest House.

Söndag 5 nov.
Efter frukost går vi från vårt hotell ner till den mytomspunna klippstaden Petra som är ett av världens sju nya underverk.  Här finns inte mindre än 800 olika byggnader och monument, de allra flesta uthuggna direkt ur de rödskimrande klipporna.  När vi lämnar Petra beger vi oss mot Amman. Vi bekantar oss först med Ammans historia genom att besöka Citadellet och andra historiska platser innan vi ser på det moderna stadslivet och kulturen i Amman. Vi övernattar på Amman International Hotel.

Petra

Måndag 6 nov
Vi börjar dagen med att fortsätta vår sight – seeing i Amman innan vi ger oss av mot berget Nebo som är en plats med stor religiös betydelse. Berget beskrivs i Bibeln som den utkiksplats där Moses för första gången fick se Kaanans land. Härifrån får vi en panoramavy över Juda öken och Döda havet. På dagar med klart väder kan vi se ända till Betlehem, Herodes fästning Herodium, Jerusalem och Jeriko. Under dagen får vi också bada i Döda havet på Amman Beach Resort innan vi beger oss mot Allenby bridge/ Hussein bridge för att passera över gränsen till Israel. Vi övernattar på Hotel Eyal.

Tisdag 7 nov
Vi börjar med att se oss omkring i Jerusalems gamla stad och fortsätter sedan att titta på det moderna Jerusalem. Bland annat besöker vi Mishkenot Sha’ananim som är den första judiska stadsdelen utanför murarna av Jerusalems gamla stad. I dag är Mishkenot Sha’ananim ett av Jerusalems mest attraktiva områden med vackra parker, trendiga caféer, restauranger och butiker.  Vi åker vidare till det pittoreska Ein Kerem där vi ser på Chagalls berömda glasmålningar i synagogan vid Hadassa. Övernattning på Hotel Eyal.

Jerusalem

Onsdag 8 nov
Fri dag för att koppla av och utforska Jerusalem på egen hand. Reseledarna finns till hands under dagen och hjälper gärna till att ordna önskade aktiviteter. De som vill är välkomna att besöka DVIs tandklinik. Vi rekommenderar ett besök på Israel museum och på Jerusalems mest berömda livsmedelsmarknad Machane Jehuda. Övernattning Hotel Eyal

Torsdag 9 nov
Vi lämnar Jerusalem på morgonen och besöker först ett av Förenade Israelinsamlingens projekt, barnbyn Neve Michael och ser hur de tar hand om de ca 250 utsatta barnen som bor där under familjeliknande förhållanden. Därefter gör vi ett besök på Tishbi Winery där vi kan prova vin och choklad. Pris 40 shekel som ej är inräknat i resepriset. Här finns också utsökt olivolja och marmelad att köpa. Så åker vi upp på Karmelberget där vi bland annat besöker en av drusbyarna. Sedan åker vi till Atlit, ett läger som britterna inrättade för judiska invandrare på 1930-talet. Här fängslades tusentals judar som kom till Israel 1945 efter att ha överlevt koncentrationslägren i Europa. De trauman som de överlevande led när de anlände till lägret är nästan obeskrivbara. Hit blev de fraktade i boskapsvagnar till baracker som var nästan identiska med dem i koncentrationslägren. Efter Atlit reser vi längs kusten mot Tel Aviv och gör några stopp längs vägen. Övernattning på hotell Metropolitan.

Tel Aviv

Fredag 10 nov
Vi börjar med att besöka ”Independence Hall” där vi får en guidad tur om hur Israel utropades 1948. Därefter ser vi oss omkring i Tel Avivs olika stadsdelar exempelvis Neve Tzedek och de jemenitiska kvarteren. Vi besöker de livliga marknaderna Carmel och Nachalat Binyamin. Övernattning på Metropolitan Hotel.

Lördag 11 nov.
Ledig dag att se sig omkring på egen hand och att bada i medelhavets vågor. Det går att promenera överallt i Tel Aviv. Eftersom det är sabbat är det knappast någon trafik alls. Längs Rothschild Boulevard finns många vackra Bauhausbyggnader att titta på. Det är fint att promenera längs den 13 kilometer långa stranden som mynnar ut i den gamla delen Jaffa, som är som en stad i sig.  När sabbaten är slut blir stadslivet intensivt igen och lever upp till ”Staden som aldrig sover”. Reseledarna finns till hands under dagen. Övernattning Metropolitan Hotel.

Söndag 12 nov
Hemresa.  Den morgonpigge hinner med ett dopp eller promenad innan vi beger oss till flygplatsen för att flyga hem kl 12.55 Vi landar på Arlanda kl 16.50.

 

Pris: 19 998 kr per person i delat rum. Enkelrumstillägg 4 200 kr

 

Samfundet Sverige – Israels plusgironummer är: 357649-3
Markera betalningen med Samfundets resa samt ditt namn.

Flygtider;

DY4153  02NOV    Arlanda – Köpenhamn            1000 1110

D83790  02NOV   Köpenhamn – Tel Aviv             1345 1905

DY4546  12NOV    Tel Aviv – Arlanda                           1255 1650

Pris i delat dubbelrum: 19 998 kronor

Enkelrumstillägg: 4 200kr

Priset är baserat på minst 16 deltagare.

Priset inkluderar:

 • Flyg (Tur och retur) med Norwegian inklusive skatter
 • Två stycken väskor incheckat bagage
 • Möte och assistans på flygplatsen i Tel Aviv
 • 10 hotellnätter
 • Halvpension frukost och middag
 • Skandinavisktalande guide (Marie Ben Rei)
 • Luftkonditionerad buss enligt program
 • Entréer enligt program
 • Dricks är ej inkluderat

Avbeställningsförsäkring

För avbeställningsförsäkringen samarbetar Apollo med Gouda Reseförsäkring.

Försäkringen kostar 5 % av resans totalpris och ger exempelvis skydd om du tvingas avbeställa din resa på grund av att du blivit sjuk, eller om sjukdom drabbat någon nära anhörig. Försäkringen täcker även eventuella ombokningskostnader, om du drabbas av någon av nämnda händelser. För mer information och fullständiga villkor, se http://www.gouda-rf.se/

Villkor

 • Anmälningsavgift på 1500:- betalas in vid bokningen
 • Anmälningsavgiften är ej återbetalningar
 • Slutbetalning ska vara Samfundet tillhanda 60 dagar innan avresa
 • Eventuell namnändring kan ske mot avgift

Vi reserverar oss för oförutsedda händelser som ligger utanför Apollos kontroll som berör resans produkter, exempelvis ändrade valutakurser, skatter och avgifter samt händelser som är att hänföra till force majeure.

För mer information, se Apollos Gruppresevillkor för reguljärflyg.

http://www.apollo.se/infor-resan/resevillkor/gruppresor-reguljarflyg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*