Sex israeliska företag håller på att förändra spelvärlden

Romans from Mars

Romans from Mars

 

No Camels har tagit en närmare titt på den israeliska spelindustrin. Än så länge är spelindustrin ganska liten i Israel men den genererar ändå ungefär 450 miljoner dollar om året. Här är de sex hetaste företagen:

    1. Funtactix – specialiserar sig på Facebookspel som baseras på populära filmer och deras största framgång hittills är Hunger Games Adventures. Med filmens uppföljare Catching Fire kan vi antagligen vänta oss ett nytt spel från Funtactix.
    2. Plarium – grundades 2009 och är stora inom ”social gaming” där fler än en person spelar. De koncentrerar sin utveckling kring multiplayer-spel på Facebook. Deras spel Total Domination har många miljoner spelare runt om i världen. Totalt har ungefär 90 miljoner användare registrerat sig och de har 400 anställda i Israel och utomlands.
    3. Nordau Creative – arbetar med smartphone-baserade spel, ett område som är i ständig utveckling. Deras flaggskepp heter Kazooloo där spelar slåss mot ett 3D-monster.
    4. Side-Kick Games –  arbetar med att ta spelandet bortom handkontroller och istället endast använda kroppsrörelser. Förra året tog man fram spelar Mini Ninja Adventures för Xbox Kinect där spelarna styr sin ninja genom kroppsrörelsen. Företagets senaste produkt är spelet Romans from Mars, där spelaren försvarar en borg som är anfalls av utomjordingar. Spelet finns för iOS- och Android-enheter.

5. SixSense – satsar på 3D-grafik inom det som kallas för virtual reality. Det handlar om att göra spelupplevelsen så verklig som möjligt.

6. PowerUp Toys – Det här är riktigt häftigt. Alla vek vi ju pappersplan när vi var små och alla såg vi dem störta ner i golvet eller in i väggen på en gång. Det här har dock PowerUp Toys löst! De har nämligen gjort det typiskt israeliska och tänkt ”outside the box”. Man sätter nämligen fast en liten motor på pappersflygplanet som man kan styra från sin smartphone! Om ändå det hade funnits när vi var små! Rosh gadol!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*