Skröna eller sanning? Här är huset som är byggt av cannabis

Här har ni det – mitt på Karmelberget ligger det första israeliska hus som är byggt av hampa och andra ekologiska material.

Idag vet vi att cannabis inte bara är till för att rökas utan det används i medicinska syften och nu alltså även som byggnadsmaterial. På Karmelberget står nu det första huset byggt av bland annat hampa vilket är en del av cannabisplantan.

Husets ägare önskade ett hem som inte bara skulle vara hållbart och placerat i en grönskande omgivningen utan även att det skulle vara hållbart och naturligtvis finnas plats för såväl gäster som för workshops.

Huset är dock inte enbart byggt av hampa. Som ses på bilden här ovan är grunden av sten och väggkonstruktionen är gjord av trä från hållbara kanadensiska skogar. Hampan till de 55 centimeter tjocka väggarna specialbeställdes från Frankrike. Man har naturligtvis även tänkt på en kretsloppsfunktion. Ett särskilt system för gråvatten ser till att spillet blir litet, på taket samlas regnvatten in och på badrummet är komposttoaletter installerade. Naturligtvis finns det även solpaneler på taket och ett passivt system för luftkonditionering.

Huset är totalt på 250 kvadratmeter och stod klart för inflyttning vintern 2016. Själva bygget tog ett år lanserades av Botz Group (botz = lera)

Läs mer och se fler bilder här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*