Sofia Damm (kd) frågar utrikesminister Wallström om Palestinaresa

Sofia Damm (kd) frågar utrikesminister Wallström om hennes resa till Palestinska myndigheten där utrikesministern bland annat skall träffa företrädare för Fatah. Damm undrar vad som ligger bakom Wallström uttalande att palestinska ledare måste ”skärpa sig”. Kan det möjligtvis vara uppviglingen till terrordåd? Damm ställer flera bra frågor. Svaret har ännu inte inkommit men vi väntar med spänning!

Följ det hela på Riksdagens hemsida här

 

Fråga 2016/17:521 Margot Wallströms resa till Palestina

av Sofia Damm (KD)

till Utrikesminister Margot Wallström (S)

Inför mötet mellan utrikesministern och Palestinas president Mahmoud Abbas har Wallström kommunicerat att palestinska ledare naturligtvis måste skärpa sig (Aftonbladet 12 december 2016). Vad som konkret avses är däremot oklart. Enligt israeliska UD har det sedan september 2015 fram till november i år skett omkring 160 knivattacker och 89 försök till knivattacker. Syftar utrikesministern på en skärpning gällande att stävja terrorvågen av knivattacker mot oskyldiga israeler? Avser skärpningen det faktum att president Abbas är inne på sitt tolfte år av en fyraårig mandatperiod? Rör det sig om indoktrineringen och hatpropagandan som förekommer i skolundervisningen? Rör det sig om den stora summa pengar som den palestinska myndigheten betalar ut till terrorister – frisläppta eller fängslade – och till martyrernas familjer?

Samma dag som regeringen erkände Palestina betonade utrikesministern på DN Debatt att det svenska erkännandet av staten Palestina skulle komma att innebära ett ökat ansvar. På samma sätt som vi ställer tydliga krav på Israel kommer vi också att göra det på Palestina.

Med detta som bakgrund skulle jag vilja fråga utrikesminister Margot Wallström:

Vilka tydliga krav kommer utrikesministern att framföra till president Mahmoud Abbas?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*