Start Tel Aviv 2013

Start Tel Aviv 2013

Start Tel Aviv 2013

Har du grundat en startup inom webb, mobil eller säkerhet? Är din startup Sveriges nästa IT-framgångssaga? Då har du nu chans att bl.a. besöka Google Campus Tel Aviv för att möta några av världens mest inflytelserika IT-rådgivare, affärsänglar och investerare.

Hur? Genom att delta i startup-tävlingen Start Tel Aviv!

Start Tel Aviv är en global tävling som har som mål att hitta världens mest spännande startups inom områden för mobil, webb och säkerhet. Tävlingen genomförs i 14 olika länder och vinnarna får resa till DLD-konferensen i Tel Aviv, där fokus ligger på digital, teknologisk, social och urban innovation. Alla vinnare deltar också i ett ambitöst program, som ska hjälpa dig att ta ditt företag till nästa steg.

Ta chansen att bli Sveriges representant (startupen väljer själv vem man vill skicka) när vinnarna från alla länderna samlas i Israel den 12-18 oktober 2013. Tävlingen hålls av Israeli Ministry of Foreign Affairs, Tel Aviv Global & Tourism och Google Campus Tel Aviv. Mer om detta på www.start-tel-aviv.com

Den svenska tävlingen sker i partnerskap med tankesmedjan FIM (Forum for Innovation Management) och STING (Stockholm Innovation & Growth).
Läs mer om FIM och STING här

Delta i Start Tel Aviv:
Vi letar efter dig som har grundat en startup inom webb, mobil eller säkerhet. Du är mellan 25-40 år gammal och din startup befinner sig i seed-fasen. För att delta ber vi dig att ta fram en video i vilken du kort förklarar varför din startup förtjänar att få vara med i Start Tel Aviv Experience.

Videon ska vara ett svar på frågan ”Why should my startup go to Tel Aviv, Israel? Videon ska inte vara längre än 45 sekunder och ska presenteras på engelska.

Lägg upp videon på YouTube och skicka länken till
dcm-assistant(at)stockholm.mfa.gov.il

Exempel på video
För exempel se Start Tel Aviv 2013

Deadline för tävlingen är 24 september 2013

Vinnaren utses 30 september 2013

Tävlingsbidragen bedöms av en jury bestående av

 • Tor Bonnier, design- och innovationsentreprenör
 • Sophia Bendz, Global head of Marketing på Spotify
 • Mai-Li Hammargren, grundare och VD för Mutewatch
 • Johan Hernmarck, grundare av VC-marknaden i Sverige
 • Lars Danielsson, reporter på Computer Sweden
 • Raoul Stubbe, affärscoach på STING
 • Marie Sundström, External Relations Manager på Stockholm School of Entrepreneurship
 • Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige.

Läs mer om juryn här


Mer om priset:

Som vinnare i Start Tel Aviv 2013 kommer du att få resa till Israels IT-huvudstad Tel Aviv, som av Wall Street Journal utsetts till Europas ledande ”tech hub”. Där kommer du mellan den 12-18 oktober att delta i ett fullspäckat program innehållande seminarier och workshops om hur att utveckla sina startups och möten med erfarna mentorer, rådgivare och potentiella investerare. I programmet ingår också deltagande i DLD-konferensen som samlar innovatörer och entreprenörer från hela världen. Konferensen fokuserar på digitala, teknologiska, sociala och urbana innovationer och är full av inspirerande möten och föreläsningar. Utöver dessa programpunkter får vinnarna också spendera en dag i Jerusalem och Döda havet.

Se detaljerat program här

One Response to "Start Tel Aviv 2013"

 1. Victor Björklund  augusti 14, 2013 at 14:45

  Fantastiskt bra ju!

  Svara

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*