Succéförfattaren Kristina Ohlsson och ambassadör Bachman

Kristina Ohlsson har arbetat som säkerhetspolitisk analytiker på Rikspolisen och är utbildad statsvetare. Hon har specialiserat sig på Mellanösternkonflikten och EU:s utrikespolitik samt arbetat på UD, Försvarshögskolan och OSSE där hon arbetade med terrorismbekämpning.

Ohlsson debuterade 2009 med romanen Askungarna, den första i en serie böcker om polisen i Stockholm. Hon har nu blivit en av Sveriges mest populära deckarförfattare.

Hennes senaste bok Davidsstjärnor kom ut i maj.

“Enligt en gammal israelisk legend skulle den så kallade Papperspojken få liv om natten. Han kom med mörkret och skydde inga medel när han rövade bort sina offer. Nu för tiden är det nästan ingen som minns myten om Papperspojken, men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen i Stockholm till döds inför barn och föräldrar.

Bara timmar senare försvinner två judiska pojkarpå väg till sin tennisträning. Ett häftigt snöoväder rasar i Stockholm och spåren efter den skyldige är få.

Fredrika Bergman och Alex Recht ställs inför en av sina svåraste utmaningar när de dras in i jakten på en mördare som framstår som lika skoningslös som effektiv. Spåren i utredningen är många, men samtliga leder utredarna till en och samma plats: Israel. Och upprepade gånger nämns den så kallade Papperspojken. Men vem är han egentligen? Kan han ha fått liv och börjat söka efter nya offer?

I utredningens utkant figurerar Efraim Kiel som rest från Jerusalem till Stockholm med dunkelt uppdrag. Han har tidigare haft ett förhållande med Eden Lundell som är chef på Säkerhetspolisen, och Eden blir obevekligen en bricka in i det spel som mördaren skapat. Driven av sin vilja att en gång för alla få Efraim ur sitt liv, börjar hon nysta i sitt eget förflutna. Det dröjer inte länge förrän hon är en väl bevarad hemlighet på spåren.”

 

Recensioner i urval:

”En av Sveriges bästa deckarförfattare just nu, framför allt skriver hon bra intriger…. Skickligt berättad…”

Lotta Olsson, DN

”Den är bra. Den är stark. Det är en välskriven och otäck kriminalroman där familjebanden utsätts för hårda prövningar, både bland de drabbade och bland utredarna vid polisen.”

Lasse Hallberg, Sundsvalls Tidning

”Äntligen! En riktigt bra kriminalroman där ingen av hjältarna är missbrukare eller på gränsen till sammanbrott… Historien är tänkvärd och logisk och tempot är starkt.”

Jan-Erik Berggren, Expressen Söndag

”Det är oerhört skickligt gjort. Detta är Kristina Ohlssons femte roman om poliserna i Stockholm. Men i mitt tycke den allra bästa. Hennes förmåga att binda samman ett drama från östra Medelhavet med svensk polisvardag är fascinerande och minst sagt fängslande.”

Jakob Carlander, Östgöta Correspondenten

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*