”SUP” – Stand up paddle boarding, var gör man det bättre än i Israel?

När Ran Gaash började med paddle boarding för fem år sedan var han ganska ensam om det men idag finns det hundratals surfing-fans i Israel – både bland lokalbefolkningen och turisterna.

En SUP-bräda är en stor surfbräda med en anpassad paddel. Det anses vara en av de snabbast växande sporterna i världen.

Israel är en idealisk plats för SUP med tillgång till Röda havet, Genesarets sjö, Medelhavet, Döda havet och Jordanfloden.

Medelhavet har fint väder året om och Döda havet har extraordinära vyer som man bara kan se från vattnet. Då detta även är jordens lägsta punkt får alla garanterat en fantastisk upplevelse. Genesarets sjö är utmärkt för en skymningsupplevelse på helt stilla vatten. Vid Röda havet paddlar man över korallrev och på Jordanfloden paddlar man till platser som man inte kommer åt från land.

SUP – en sport för alla

Faktum är att SUP anses vara en av de enklaste fritidsaktiviteterna att prova på. SUP är något alla kan göra och efter bara några lektioner står man stadigt på sin bräda. Och förutom ”vanlig” SUP varför inte prova på SUP-pilates och SUP-yoga.

Även om Israel inte är en stor destination för SUP-verksamheter eller tävlingar ännu, kan Israels mycket stabila och härliga väder göra landet till ett säkert SUP-paradis i framtiden.

 

Läs mer här https://www.israel21c.org/israel-becomes-a-sup-paradise/?utm_content=bufferf8b97&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*