Svenska kyrkans korståg mot Israel fortsätter

Svenska kyrkans korståg mot Israel fortsätter

I en artikel i Kyrkans Tidning skriver ambassadör Bachman hur Svenska kyrkan fortsätter sprida hatpropaganda mot Israel med oförminskad styrka.

Under mina fem år som Israels ambassadör i Sverige har jag lärt känna och uppskatta svenskarna som vänliga och toleranta människor. Men Svenska kyrkans oförsonlighet och propaganda mot Israel har varit en stor besvikelse, skriver ambassadör Isaac Bachman, som snart avslutar sin tid som ambassadör i Sverige.

Jag har kritiserat att Svenska kyrkan bedriver bojkott-kampanjer mot Israel i samband med kristna högtider, något som har förskräckande rötter i antisemitismens historia. Svenska kyrkan har även exempelvis skrivit till de politiska partierna i Sveriges riksdag med krav på att dessa ska driva på för bojkotter i de beslutande organen i EU. Jag har uppmärksammat att Svenska kyrkan bedriver anti-judisk propaganda genom att sprida dokumentet Christmas Alert från Kairos Palestine-nätverket under en kampanj julen 2014. I dokumentet finns formuleringar om den judiska världskonspiration, rent antisemitisk retorik.

I flera artiklar har jag påvisat hur nu tre ärkebiskopar i rad har en ensidig, oförsonlig och rent fientlig inställning till Israel. KG Hammar drev på för bojkotter, hyllade Ship to Gaza och vägrade att genomföra sitt tal på Kristallnatten eftersom Gazakriget pågick. Ändå hävdar Svenska kyrkan att de håller isär Israel och judar. Anders Wejryd knöt kontakter med ledaren för terrorstämplade Hamas Ismael Haniyeh 2014, en rörelse som hetsar till våld mot och utplåning av judar och mördar sin egen befolkning. Ändå påstår Svenska kyrkan att man vill verka för försoning. Också under den nuvarande ärkebiskopen driver och legitimerar man ersättningsteologi och gör ingenting för att nyansera bilden, utan den ensidigt negativa bilden av Israel fortsätter att pumpas ut från Kyrkokansliet i Uppsala.

Läs hela artikeln här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*