Talman Ahlins officiella besök i Israel – del 1

Talman Urban Ahlin gjorde ett officiellt besök i Israel tillsammans med en delegation riksdagsledamöter den 12-15 november. Delegationens program har fokus på innovationer, forskning och utbildning samt situationen i regionen.

På måndagen besökte talman Ahlin och delegationen Yad Vashem, där han bland annat deltog i en ceremoni för att hedra förintelsens offer.

Talman Ahlin passade även på att planera ett träd i John F. Kennedy Peace Forest.

Därefter reste delegationen till Tel Aviv. Första stoppet var till Rogozin-Bialik-skolan. Skolans huvudsyfte är att ge elever från socio-ekonomiskt utsatta grupper möjligheter att utveckla sin potential. Eftersom det var talman Ahlins födelsedag hade skolungdomarna förberett talmannen en överraskning och sjöng honom ”happy birthday”. Till Israels ambassadör i Stockholm, Ilan Ben-Dov, hälsar talman Ahlin att han haft en helt fantastisk dag.

Innovation var eftermiddagens ledord och besök till Tel Aviv University, israeliska innovationsmyndigheten och säkerhetstankesmedjan INSS stod på agendan.

Dagen avslutades med en middag med Sveriges ambassadör i Tel Aviv, Magnus Hellgren, på temat ”trender i israelisk politik och samhälle”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*