Tech World: Här är årets säkerhetstrender enligt Check Point

Vetenskapsjournalisten Waldermar Ingdahl har besökt det israeliska IT-säkerhetsföretaget Checkpoint för att tala om säkerhetshot och trender.

Ingdahl skriver att det på marknaden talas om att antivirus är dött. Istället för att hålla angriparna ute från systemet bör försvararna anta att de kommer att ta sig in och därför satsa på snabb upptäckt och skademinskning. Systemen har blivit för porösa genom molntjänster och mobilt internet. Brandväggar, intrångsupptäcktssystem och intrångsskydd kan inte spela samma roll som tidigare då det finns fler avancerade långvariga hot som kan ta tillvara på rätt tillfälle att angripa.

Säkerhetsföretaget Check Points grundare Gil Shwed utvecklade brandväggen och på mässan CPX fortsätter företaget att betona förebyggandet av hot.

– Fortfarande har många företag svårt att ta till sig behovet av it-säkerhet. 80 procent av företagen satsar på upptäckt av hot istället för att förebygga dem. Det blir för dyrt att lösa problemen när de väl inträffat, säger Gil Shwed.

Globalt skedde under 2015 en ökning med 38 procent i antalet säkerhetsincidenter och antalet datastölder ökade med 56 procent enligt PWC:s rapport Global State of Information Security.

Läs hela artikeln på Tech World

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*