Tel Aviv vinner ”World Smart Cities Award” och utvecklar en hållbar stad för framtiden

Tel Aviv kammar hem första priset i ”World Smart Cities Award” i samband med Smart City Congress i Barcelona. 250 städer var med och tampades om den åtråvärda första platsen!

Smart City Expo World Congress anses vara en av de absolut världsledande konferenserna inom innovation. Tel Aviv ställde upp med en utställningsplats som visade stadens ”smart-tech” med företag som Motorola Solutions Israel, TSG (Ness) och Microsoft.

Tel Aviv, the Start-Up City, har under de senaste två åren genomgått en digital revolution vilket inneburit att man redan rankats som en av världens mest innovativa städer av till exempel Wall Street Journal och Citibank. En plattform kallad Digi-Tel har tagits fram vilken bland annat innebär att invånarna i staden får ett medlemskap av Digi-Tel, gratis Wifi i hela staden och mycket mer. Tel Aviv har även tagit fram avancerade lösningar för administration och möjliggjort för civila insatser i samhället. Allt för att förbättra kommunens service, förbättra invånarnas livkvalitet och skapa förutsättningarna för en hållbar utveckling.

Vill du veta mer? Se hela artikeln här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*