Terrorattackerna i Jerusalem är resultatet av Mahmoud Abbas uppmaning till våld

De senaste terroristattackerna är ett direkt resultat av den Palestinska myndighetens president Mahmoud Abbas och hans partners Hamas uppmaning till våld.

För mindre än en vecka sedan varnade vi här på Israelidag.se att ”Mahmoud Abbas och Fatah uppmanar till våldsamheter i Jerusalem”. I går skedde två terroristattacker när två palestinska terrorister, den ena med kopplingar till Hamas, körde över israeler med sina bilar.

Den första terroristen körde över en grupp civila israeler och dödade en israelisk man och skadade 14, några av dem allvarligt.

http://youtu.be/AKC0Iv-oHkw

En nästan identisk attack skedde exakt för två veckor sedan (onsdagen den 22:a oktober) när en palestinsk man körde medvetet in sin bil i en folksamling som väntade på spårvagnen i Jerusalem och dödade en israelisk-amerikansk bebis och en kvinna ursprungligen från Ecuador samt skadade åtta.

Bara några timmar efter den första terrorattacken i går körde en annan terrorist över tre israeliska soldater som skadades, en av dem allvarligt.

Onsdagen den 29 oktober attackerade en palestinsk terrorist, Yehuda Glick, en amerikansk född israel, när han lämnade en konferens i centrala Jerusalem. Terroristen sköt Yehuda Glick flera gånger och hans tillstånd är fortfarande kritiskt.

I ett brev till terroristens familj hyllade Mahmoud Abbas terroristen och skrev att han ”kommer att komma till himlen som en martyr”. Här finner ni en bild på original brevet på arabiska med översättning.

Alla dessa terrorattacker är resultatet av Mahmoud Abbas uppmanade till våld “med alla tillgängliga medel” i Jerusalem och Al-Aqsa moskéen.

För en vecka sedan rapporterade den palestinska nyhetsbyrån WAFA uttalandet:

“Fatah kallar sina krigare och det palestinska folkets massor till Al-Aqsa moskéen och det ockuperade Jerusalem.”

Samtidigt har Hamas, Mahmoud Abbas partner i den palestinska enhetsregeringen, fortsatt med att uppmana, hetsa och provocera till våld mot judar och israeler. Hamas väpnade gren, Izzadin Kassam, beskrev gårdagens första terrorattack som en ”kvalitets operation som genomfördes mot bosättare.”

Ni kan hitta massvis med videor där Hamas och Fatah (den Palestinska myndigheten) uppmanar till våld på http://www.palwatch.org/ och http://www.memri.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*