Terrorcell med kopplingar till Hamas avslöjad i Qalqilya

Copyright: IDF Spokesperson

Medlemmarna i en terrorcell i Qalqilya med kopplingar till Hamas har erkänt att man planerade en serie attacker mot israeler. Man har även avslöjat många kilo kemisk substans som används för bombtillverkning.

I en gemensam operation har IDF och ISA arresterat medlemmarna i en terrorcell med kopplingar till Hamas i Qalqilya. Gärningsmännen har erkänt att de planerade en serie terrorattacker mot israeler och de har även avslöjat tiotals kilo kemiska ämnen som används för bombtillverkning.

Under utredningen gav några av de inblandade detaljerad information om ett vapenlaboratorium i en lägenhet i centrala Nablus där de tillverkade de explosiva enheter som skulle användas mot civila israeler. Gärningsmännen medgav att de hade rekryterats till Hamas militära gren då de bodde i Jordanien. De tränades av Hamas på Gazaremsan och överfördes senare till Västbanken för terror- och rekryteringsverksamhet. Under förhör framgick det dessutom att gruppen instruerats av Hamastjänstemän att utföra attacker på Västbanken i samband med Operation Protective Edge.

De gripna är födda mellan 1973 och 1993.

  • Abdallah Mohammed Yousef Zetawi (1989), resident of Jamma’in
  • Waleed Mohammed Abu Zina (1989), resident of Jenin\
  • Malec Raad Farouk Janam (1993), resident of Immatin, a member of the Hamas student association (Al-Kutla al-Islamiya), at An Najah University in Nablus
  • Raja Khalid Raja Sabra (1993), resident of Brukin, a student at An Najah University in Nablus
  • Jasser Mohamed Saeed Abu Omar (1973), resident of Jamma’in
  • Baha Al Din Fathi Mahmoud Soan (1982), resident of Immatin

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*