Terrormonument i Jenin togs ner men sattes upp igen då nyheten ebbat ut

Efter starka israeliska protester beslöt Jenins borgmästare att ta bort ett monument som hedrade terroristen Khaled Nazzal som planerade Ma’alot-massakern där 22 barn och 4 vuxna mördades.

Efter den initiala uppmärksamheten i media ebbade nyheten ut något och efter palestinska uppmaningar satte borgmästaren helt sonika upp monumentet igen.

Det hela började med att Palestinian Media Watch i förra veckan avslöjade att den Palestinska myndigheten namngett ett torg i Jenin efter Khaled Nazzal. Ett monument med inskriptioner hade även rests på torget till hans ära.

Detta ledde till Netanyahu på Twitter uttryckte sin ilska och att Ma-alots borgmästare Shlomo Bohbot skrev ett brev till president Abbas i vilket han uppmanade honom att ta bort monumentet.

Jenins borgmästare Muhammad Abu Ghali hävdade att Israel skulle förstöra hela torget om monumentet inte togs bort och en ledarskribent på Västbanken hävdade till och med att Netanyahu hotade med att invadera Jenin om det inte togs bort.

Monumentet togs i alla fall bort efter att Abu Ghali varit i kontakt med Nazzals bröder och en bild publicerades som visade torget utan monumentet. Kort därpå, efter påtryckningar från Fatah-rörelsen, sattes monumentet tillbaka.

Vill du läsa mer? Klicka här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*