Tio europeiska startups – 10 dagar i Israel

Start Tel Aviv

 

 

Dags att förbereda sig för nästa ”startup”-seminarium i Israel: Start Tel Aviv i oktober 2013

Videon från förra årets ”Bizcamp” i Tel Aviv ger en bra bild av vad man kan förvänta sig av årets upplaga av Start Tel Aviv.

Förra årets tävling avgjordes i nio länder och vinnarna fick en resa till Startup Bizcamp i Tel Aviv. En rad seminarier och föreläsningar med ledande high-tech experter och entreprenörer gav de 10 vinnarna från Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Norge, Sverige, Danmark och Nederländerna en ny bild av Israel.

Galit Peleg från Israels UD berättar att ”utrikesdepartementet, tillsammans med staden Tel Aviv och Academic College of Tel Aviv-Jaffa, bjöd in deltagarna efter det att deras nationella tävlingar var avklarade”.

Daniel Calvo, Spaniens vinnare, säger att ”det är härligt att vara här eftersom det är en så kosmopolitisk stad, både vad gäller tradition och nya byggnader som nya teknologier och startups. Det finns en fantastisk ekomiljö för entreprenörer här.”

”Det är helt fantastiskt att se samarbetet och interaktionen mellan européerna och israelerna” tillägger Avner Warner som till vardags är direktör för ett kommunalt projekt i Tel Aviv som heter International Economic Development.

Jean-Francois Chianetta från Frankrike tycker att projektet är ett bra sätt att få lära sig mer om Israels kultur, hur arbetet kring startups ser ut samt hur man kan arbeta och nätverka tillsammans med andra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*