Tio lögner om Israel av Ron Dermer

Tio lögner om Israel

av RON DERMER

Oktober 20, 2015

 

Medan Israels civilbefolkning slaktas av palestinska terrorister misshandlas även sanningen om den israelisk-palestinska konflikten. Här kommer de främsta 10 lögnerna om de senaste terrorattackerna.

 

  1. Israel vill förändra status quo på Tempelberget.

FALSKT!

Israel upprätthåller en strikt status quo på Tempelberget. Förra året besökte cirka 3,5 miljoner muslimer Tempelberget tillsammans med 200,000 kristna och 12,000 judar. Endast muslimer får be på Tempelberget medan icke-muslimer enbart kan besöka platsen vid bestämda tidspunkter och detta har aldrig ändrats. Även om Tempelberget är judendomens heligaste plats eftersom kung Salomo byggde sitt Tempel där för ungefär 3000 år sedan, kommer Israel inte att tillåta förändringar i status quo. Det är palestinierna som våldsamt försöker hindra både judar och kristna från att besöka platsen som ju är helig för alla tre religioner.

  1. Israel vill förstöra al-Aqsamoskén.

FALSKT!

Sedan 1967 då Jerusalem återförenades har Israel kraftfullt försvarat de heliga platserna, inklusive al-Aqsamoskén. I Mellanöstern när våldsbejakade islamister vanhelgar och förstör kyrkor, synagogor och världsarv samt egna moskéer, förblir Israel den enda garanten av Jerusalems heliga platser. Palestinierna har utnyttjat ”al-Aqsa är hotat”-kortet sedan 1929 då Jerusalems dåvarande mufti Haj Amin al-Husseini använde det för att uppvigla till massakrer av judar i Hebron och på andra ställen. Knappt hundra år senare är moskén fortfarande oskadd men lögnen lever vidare.

 

  1. Senaste tidens kraftiga ökning i bosättningsbyggandet har orsakat den nuvarande terrorvågen.

FALSKT!

Det årliga bosättningsbyggandet har faktiskt minskat under de senaste 15 åren. Den årliga konstruktionen i bosättningarna har minskat kraftigt under de senaste 15 åren. Under premiärminister Ehud Barak (2000) byggdes det 5000 nya hus i bosättningarna; under premiärminister Ariel Sharon (2001-05) byggdes det i genomsnitt 1881 nya hus; under premiärminister Ehud Olmert (2005-08) var det 1774. Alla tre hyllades som fredsskapare. Under premiärminister Benjamin Netanyahu (2009-15) byggdes det bara 1554 hus.

 

  1. President Abbas hävdar att Israel ”avrättade” den oskyldiga palestiniern Ahmed Manasra.

FALSKT!

Manasra är varken oskyldig eller död. Han knivhögg en 13-årig judisk pojke som var ute och cyklade. Manasra släpptes ut från samma sjukhus där hans offer fortsätter att kämpa för sitt liv.

 

  1. Israel använder sig av övervåld gentemot terrorister.

FALSKT!

Att använda våld för att stoppa en attack som utförs med pistol, kniv eller köttyxa är legitimt självförsvar. Israeliska poliser har stränga regler som styr användningen av dödligt våld, vilket är tillåtet endast i livshotande situationer. Hur skulle den amerikanska (eller svenska) allmänheten vilja att polisen skulle reagera på terrorister som slumpmässigt knivhugger folk på gatan?

 

  1. Det nuvarande våldet är ett direkt resultat av dödläget i fredsprocessen.

FALSKT!

Israel har upplevt mest terrorism, historiskt sett, när fredsprocessen var på topp. Orsaken till palestinsk terrorism är inte vare sig framgång eller stagnation i fredsprocessen utan terroristernas önskan att utplåna Israel.

 

  1. Abbas är en sansad röst.

FALSK!

Den 16 september sade Abbas att han ”välkomnar varje droppe blod” som spills i Jerusalem. Han har inte fördömt en enda attack av de 40 attacker som utfördes mot israeler den senaste månaden. Han och Fatah fortsätter att använda sig av både internet och traditionell media för att uppvigla palestinierna till ännu mer våld.

 

  1. Internationella åtgärder behövs för att upprätthålla status quo på Tempelberget.

FALSKT!

Israel upprätthåller status quo. Det internationella samfundet kan effektivt hjälpa till genom att säga sanningen och bekräfta Israels engagemang för att bibehålla status quo. De kan också bidra genom att hålla Abbas ansvarig för hans lögnaktiga retorik gällande Tempelberget.

 

  1. Orsaken till att konflikten och våldet lever kvar är att palestinierna inte har sin egen stat.

FALSKT!

Palestinierna har gång på gång vägrat att acceptera en nationalstat för sig själva om detta samtidigt betyder att en judisk nationalstat ska existera intill. År 1937 avvisade palestinierna Peelkommissionens rapport som föreslog en tvåstatslösning. År 1947 avvisade de FN:s delningsplan som föreslog detsamma. År 2000 i Camp David och sedan år 2008 avvisade palestinierna nya förslag som skulle ha skapat en palestinsk stat.

Palestinierna förkastade fred både innan och efter skapandet av staten Israel. Innan Israel fick kontroll över territorierna år 1967 och efter Israel lämnade Gaza 2005. Palestinierna har alltid varit mer intresserade av att utplåna den judiska staten än av att skapa en egen. Konflikens kärna består i den ihärdiga vägran på den palestinska sidan att erkänna en judisk nationalstat med några som helst gränser.

 

  1. Palestinsk terrorism är en direkt följd av den palestinska frustrationen.

FALSKT!

Palestinsk terrorism är ett resultat av uppvigling som skapar en hatets kultur i flera generationer framåt. Terroristernas största frustration är att de misslyckades med att utrota Israel. De kommer även fortsättningsvis vara frustrerade.

 

 

Ron Dermer är Israels ambassadör i USA.

 

Läs artikeln på originalspråket här.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*