Två döda i terroristattacker i Tel Aviv och Alon Shvut

En ung kvinna och en IDF-soldat dödades igår i två separata knivdåd. Netanyahu: ”Terrorismen mot oss känner inte gränser. Terroristerna och de som uppmanar till terrorn vill göra sig av med oss var vi än befinner oss”.

I den första attacken, som inträffade vid lunchtid, attackerade en palestinsk man en IDF-soldat vid tågstationen HaHagana i Tel Aviv. Han högg honom ett flertal gånger med en kniv och försökte stjäla soldatens vapen vilket han dock inte lyckades med. Soldaten, Sergeant Almog Shilony, 20 år gammal från Modi’in, fördes till Tel HaShomer Sheba Medical Center i kritiskt tillstånd. Läkare lyckades inte rädda hans liv och Almog dog av de knivhugg som riktades mot hans mage och bröst. Två andra personer skadades också i attacken.

Polis grep terroristen inuti en byggnad nära attentatsplatsen. Terroristen har identifierats som en 18 år gammal palestinsk man från Nablus som tog sig in till Israel illegalt från Västbanken.

Members of the Israeli Zaka emergency response team at the scene of a stabbing in Tel Aviv Copyright: Reuters

Members of the Israeli Zaka emergency response team at the scene of a stabbing in Tel Aviv Copyright: Reuters

Vid ungefär 16.30, dödades en ung kvinna och ytterligare två skadades i en andra attack mot en busshållplats vid Gush Etzion i södra Jerusalem.

Enligt mediarapporter körde den palestinska terroristen sin minibuss rakt mot busshållplatsen vid Alon Shvut. Då han körde på en cementpelare, byggd för att förhindra just sådana attacker, tog sig terroristen ut ur bilen och knivhögg Dalia Lemkus, 26 år, till döds. Han fortsatte frenetiskt med sin knivattack och lyckades skada ytterligare två personer.

Terroristen, som kommer från Hebron, har anknytningar till Islamiska Jihad och har tidigare avtjänat ett femårigt fängelsestraff för att ha kastat Molotov-cocktails. Han sköts av en säkerhetsvakt och behandlas nu på ett israeliskt sjukhus.

Attacken inträffade inte långt ifrån den plats där de tre tonårspojkarna kidnappades och dödades i juni i år.

Netanyahu kommenterade attackerna och sade att “terrorismen emot oss känner inga gränser”.

Premiärministern har nu gett order om ett antal åtgärder. Fler säkerhetsstyrkor kommer nu att patrullera ute i israeliska samhällen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*