Två israeliska företag utnämnda av World Economic Forum som Technology Pioneers 2015

World Economic Forum har publicerat den årliga listan Technology Pioneers. Två av de 14 företagen inom kategorin Life Sciences & Health är israeliska – Consumer Physics och ElMindA.

World Economic Forum’s Technology Pioneers uppmärksammar unga företag från hela världen som är aktiva inom design, utveckling och spridning av ny teknik samt har framtiden för sig inom både affärer och samhälle. ”Pionjärerna” kommer från områden som Life Science och hälsa, energi och miljö, informationsteknologi samt ny media.
The World Economic Forum har nu publicerat sin årliga lista som i år består av 49 företag från 10 länder. Två av de 14 företag som vi återfinner i listan för Life Sciences & Health är israeliska: Consumer Physics och ElMindA.

Consumer Physics, grundat 2011 i Herzilya, har producerat SCiO – den pyttelilla spektrometern som gör att du omedelbart kan få relevant information om det kemiska innehållet i till exempel smink, mat, frukt eller egentligen vad som helst och sedan skickat direkt till din smartphone. Med världens första molekylsensor – som får plats i handen – kan nu användarna utforska objekt på ett helt nytt sätt genom att helt enkelt skanna dem.

Till exempel så kan du få reda på:

  • Näringsinnehållet i olika sorters mat, frukter, grönsaker, mjökprodukter etc. Appar för dryck, kött, mognadsgrad, salladsdressing och annat släpps kontinuerligt i takt med att databasen byggs ut.
  • Tillståndet hos populära växter.
  • Identifiera kapslar som innehåller medicin eller kosttillskott.

Framtida användningsområden är analys av läkemedel, kosttillskott, smink, textiler, växter, ädelstenar, plast, gummi och den mänskliga kroppen.

ElMindA, som också håller till i Herzliya grundades 2006, med visionen att revolutionera hanteringen av hjärnstörningar och skador.

ElMindA Ltd. har utvecklat Brain Network Activation (BNA), en icke-invasiv teknologi som tillåter läkare att mycket precist skilja mellan funktionen i en frisk hjärna och dysfunktionen i en skadad hjärna. Med BNA kan läkare övervaka förändringar i hjärnan och hantera hjärnans hälsa genom att identifiera sjukdomar och bedöma en behandlings effektivitet. ElMindA revolutionerar vår förmåga att bedöma och behandla hjärnan inom ett brett spektra av tidigare svårupptäckta tillstånd av depression, smärta och minnesförlust.

ElMindAs innovativa teknik har redan lett till samarbeten med ledande läkemedelsbolag samt neurologiska och psykiatriska institut över hela världen. Företaget har genomfört flera kliniska tester vilka tydligt bevisar BNAs användbarhet.

Framtida användningsområdet bedöms, till exempel, vara Alzheimer, Parkison, hjärnskakning, ADHD, smärta, slaganfall, depression och CNS-relaterade fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*