”Tyskland tecknar idrottsavtal med terrorstödjande Jibril Rajoub från Palestinska myndigheten”

Rajoub hyllar de som mördar israeler och hänvisar till dem som ” hjältar – en krona på våra huvuden”. 

Det Palestinska fotbollsförbundet (PA) övervakar årligen ett sportevent uppkallat efter terroristen Abu Jihad.

Rajoub förbjuder gemensamma sportaktiviteter mellan palestinier och israeler och kallar en gemensam match mellan israeliska och palestinska pojkar ”ett brott mot mänskligheten”.

Tyskland ska enligt avtalet betala alla ”kostnader och avgifter” för att en expert ska ansluta sig till det palestinska fotbollsförbundet och hjälpa dem ”främja fotbollssektorn”.

Tysklands representant i Ramallah är ”stolt” över avtalet.

Förra veckan undertecknade Peter Beerwerth, chefen för den tyska representationen i Ramallah, ”det första bilaterala samarbetsavtalet” inom idrott mellan PA och Tyskland med Jibril Rajoub, ordförande i Högsta Rådet för idrott och ungdomsfrågor hos den palestinska myndigheten.

I sin senaste rapport ”The Rajoub file” skriver Palestinian Media Watch att Jibril Rajoub är en uttalad supporter av palestinska terrorattacker mot Israel och förbjuder fredsbyggande sportaktiviteter mellan palestinier och israeler. Under den senaste vågen av palestinska attacker mot Israel gratulerade Rajoub terrorister och sade till dem ”Ni är hjältar och vi välsignar er … ni är en krona på våra huvuden”. När en vänskapsmatch ägde rum mellan 11-åriga israeliska och palestinska pojkar efter Gazakriget 2014 kallade Rajoub matchen för ”ett brott mot mänskligheten”.

Tysklands undertecknande av avtalet med den terrorfrämjande Rajoub står i skarp kontrast till tyska riksdagsledamöters fördömande av Tysklands eventuella finansiering av terrorstödjande aktiviteter av PA, och i synnerhet PA:s utbetalning av löner till fängslade terrorister.

Volker Beck, tysk parlamentariker, frågade Tysklands utrikesminister i september 2016 hur Tyskland garanterar att bidragen som PA erhåller inte används till att finansiera terroristers löner.

Albert Weiler, tysk parlamentariker, svarade att ”det bör inte vara möjligt för antidemokratiska terrororganisationer att mörda judar eller kristna i religionens namn. Vi måste bekämpa detta starkt. Och hela världen skulle göra det tillsammans.”

Läs mer här

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*