Upplev Israels museer – nu samlade på ett och samma ställe

Museums in Israel – the National Portal

The National Portal är det första projektet i sitt slag som visar Israels utveckling i att digitalt bevara och främja kultur och kulturarv. Portalen är ett sätt för alla över hela världen att enkelt och snabbt få tillgång till Israels museers samlingar online.

The National Portal är ett samarbetsprojekt med Kultur- och Sportministeriet, Premiärministerns kansli, the Heritage Division och dussintals av Israels erkända museum.

Museernas samlingar
Förutom de samlingar som allmänheten kan ta del av och de samlingar som andra museer lånat ut, finns ca 1.5 miljoner föremål förvarade i museernas förråd.

Portalen
Portalen är ett digitalt sätt att ta del av innehåll och information från Israels museer och erbjuder allmänheten möjligheten att interagera främst på tre områden – museum, föremål och utställningar. Portalen är öppen för alla och är tillgänglig inte bara för allmänheten i och utanför Israel utan även för forskare, studenter, lärare, turister och museibesökare.

Funktioner:
Jämförelser mellan föremål från olika samlingar eller museer
3D-föremål i 360o
Geografisk orientering
Varje museum har sin sida med allmänna och särskilda detaljer, aktiviteter, öppettider och ett urval av dess utställningar. Hundratusenals saker som man anser är intressanta för allmänheten har valts ut och kan ses via museets portal. Portalen visar inte endast välkända föremål utan även föremål som inte är så kända. Portalen kan också användas för att få tillgång till Europeana, det europeiska digitala biblioteket.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*