Vad kommer efter framgångssagan Waze? Här är sex heta kandidater!

 

I det stadiga flödet av nyheter kring det israeliska teknikföretaget Waze som nyss sålts för rekordbeloppet 1,3 miljarder dollar till Google ställer man sig frågan – vilken blir nästa exportsuccé?

No Camels har listat sex företag som är extra intressanta att hålla ögonen på.


WIX

Wix har redan 34 miljoner användare som använder dess plattform för webbpublicering. Tekniken är enkel och kan användas av såväl nybörjare som experter. Företagets vd som också är en av grundarna säger att ”en professionell hemsida är fortfarande värd guld när det kommer till interneteran och med Wix behöver du inte lägga ned en massa pengar för att kunna skapa en riktigt bra sajt”.

 

WIBBITZ

Wibbitz är en plattform som kan förvandla helt vanlig text till ett videoklipp. Låter osannolikt? Tydligen inte. Man har redan 50 000 webbsidor och 17 miljoner följare. Horizon Ventures, ett investment-bolag baserat i Hong Kong har gått in med pengar i Wibbitz. Tidigare har de bland annat investerat i Facebook och Waze. Mycket talar alltså för att Wibbitz kan bli morgondagens storsäljare!

 

POWERMAT TECHNOLOGIES

I en tid då nästan alla använder sig av bärbara smarta telefoner så kan man ju fråga sig varför man fortfarande måste söka upp ett traditionellt eluttag för att kunna ladda den? Dessutom, med en normal användning töms batteriet ganska fort och det tar en bra stund att ladda det igen. Powermat är revolutionerande och löser problemet. Med Powermat laddas din telefon enkelt på väg från hemmet till kontoret, på nattklubben eller varför inte samtidigt som du tar en kopp kaffe. I USA finns de redan på 1 500 olika platser.

 

Andra företag som är i hetluften är:

 

Bizzaboo: En plattform för nätverkande i samband med företagsevent.

 

Roomer: Har naturligtvis med rom (room) att göra. Varje år avbokas miljoner hotellrum utan möjlighet till återbetalning. På roomer lägger man enkelt upp hotellrummet man inte kan använda och säljer det helt enkelt till någon annan som letar rum. Smart.

 

Parko: Handlar naturligtvis om parkering. Appen fungerar ungefär som Waze men bygger på ett system som känner av när en bil lämnar en parkering vilket gör det enklare att parkera bilen i storstäder. Det skall tydligen finnas studier som visar på att bilförare i storstäder i snitt letar efter parkering i 20 minuter…

Läs om detta och mer på: Fastcompany Tech Forecast

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*